Connect with us

Futbol

Sergi Puig, jugador de la SD Ponferradina

“El meu objectiu és consolidar-me a Segona Divisió”

Jugador de la SD Ponferradina

PORTER. Premià de Mar, 19 de novembre de 1998

Sergi Puig va aprendre a caminar futbolísticament de la mà de Pedro i Ricardo, entrenadors del Premià de Dalt, on va estar fins que el va fitxar el Vilassar de Mar per al seu Infantil B: Encara estic en contacte amb els qui van ser els meus entrenadors a Premià de Dalt. Va ser una etapa molt bonica en la meva vida”, explica Sergi des de Ponferrada (Lleó).

Va arribar a entrenar unes setmanes amb l’Espanyol, però va ser el Barça qui el va fitxar per al seu cadet: Arribar al Barça va significar una veritable evolució en la meva carrera. Allí em vaig ‘xopar’ de la seva metodologia de treball i vaig millorar en tots els aspectes, especialment el meu joc de peus”, rememora alhora que recorda els seus viatges a Corea, Qatar o Veneçuela i les lligues que va guanyar.

PREMIÀ DE DALT. Sergi (amb gorra) va jugar al Premià de Dalt. Aquí, amb el benjamí entrenat per Pedro Castellano i Ricard Martínez

Diu que el seu últim any com a juvenil va ser la seva millor temporada en el Barça: “Gabri i Jorquera van apostar per mi en la porteria. Vaig jugar tota la Lliga i la Youth League i em sentia protagonista”. Va ser una època en la qual va arribar a entrenar amb el primer equip del Barça: “Entrar en el vestuari i canviar-te al costat de Messi, Iniesta, etcètera, va ser una cosa inoblidable”.

El seu ascens al futbol professional va coincidir amb algunes actuacions en el Barça B, que va arribar a pujar a Segona A. Va renovar pel FC Barcelona i va ser cedit a L’Hospitalet, on va tenir molts minuts a la porteria. De l’Hospitalet va viatjar a Conca, però en el Conquense “vaig viure el meu pitjor any com a futbolista, encara que em va servir per madurar”.

PROGRESSIÓ. El FC Barcelona el va fitxar de l’Infantil de l’UE Vilassar de Mar

De retorn al Barça B “vaig evolucionar molt com a porter, però davant tenia companys, com Iñaki Peña o Carevic, i no era fàcil jugar cada diumenge, així que, encara que el Barça em va oferir renovar, vaig decidir volar pel meu compte fora del club”. Va ser així com va estar un any en el filial del Las Palmas a Segona B i ara a la SA Ponferradina a Segona A, amb qui ha jugat tota la Copa del Rei: “Va ser una pena caure contra l’Espanyol en els penals”.

Afirma Sergi que ara estic gaudint del que és el futbol professional i el meu objectiu és consolidar-me en aquesta categoria i arribar un dia a Primera Divisió. Soc molt feliç a Ponferrada i venir aquí ha estat una de les millors decisions de la meva vida”. Es considera un porter “regular, fiable, amb bon joc de peus i àgil sota pals”. La seva referència sempre ha estat Víctor Valdés.

CONSOLIDAT. Al filial de Las Palmas va fer una magnífica temporada
PONFERRADINA. Sergi ha estat titular a la Copa del Rei

Va ser titular al juvenil del Barça, també al filial, però va decidir que tenia que fer la seva carrera fora del Camp Nou.

Li agradaria venir més sovint a Premià, però les comunicacions no li posen fàcil. Va fer un grau de Fisioteràpia i estudia online Ciències de l’Activitat de l’Esport: “Tant de bo un dia pugui viure del futbol, però estudiar també m’ajuda molt a la meva carrera futbolística i, a més, m’agrada molt”.

More in Futbol