Connect with us

Futbol

L’equip Genuine, el gran orgull del CE Premià

Per tercera temporada l’històric club de Premià compta amb un equip d’esportistes amb diversitat funcional

El Club Esportiu Premià de Mar no és una entitat esportiva qualsevol. Estem parlant del més antic del municipi i un dels degans del futbol català gràcies als seus més de 100 anys d’història, centenari complert el 2015.

Bressol de grans jugadors, el CE Premià va viure els seus anys daurats a la dècada dels 80, quan va arribar a militar molts anys a la Segona Divisió B. No obstant això, pocs projectes esportius han estat tan importants i han omplert tant d’orgull al club i al municipi com el que s’ha fet realitat sota la presidència d’Eva Andreo, una de les poques presidentes del futbol català i del Maresme: el projecte Genuine, que va néixer a la temporada 2021-22 amb un any de retard per l’epidèmia de la COVID.

ESTÀ FORMAT PER JUGADORES I JUGADORS DE DIFERENTS EDATS I ESTAN ENTRENADES PER FUTBOLISTES DEL PRIMER EQUIP FEMENÍ

La seva finalitat és poder oferir la possibilitat de créixer i practicar futbol a totes les persones amb diversitat funcional que ho desitgin. Des del primer dia, el projecte del Genuine, ha estat dirigit per entrenadores del club, que compten en la seva vessant professional, amb estudis en l’àmbit de l’educació i el treball social. D’aquesta manera, entenen que les principals necessitats dels seus jugadors i jugadores queden en mans de persones amb experiència i que les entenen i ajuden en qualsevol aspecte que puguin requerir.

A més a més, es tracta de jugadores del primer equip femení, la qual cosa fa que el projecte Genuine acabi implicant a diverses àrees del club. L’objectiu de l’entitat ara, és créixer en volum de jugadors i jugadores, per poder organitzar els equips per edats, ja que ara com ara tots els integrants del Genuine juguen al mateix equip, sense distinció d’edat. A poc a poc, l’equip s’ha anat consolidant, i a la vegada que tenen més integrants, i al mateix temps que entrenen i competeixen, els resultats van arribant.

Precisament aquesta iniciativa del club va ser premiada per l’Ajuntament de Premià de Mar en el marc de la Gala de l’Esport, com a reconeixement a la seva extraordinària tasca d’integració. Actualment, l’equip juga a la 3a divisió de Fedamar, associació que organitza i ajuda a totes les entitats a poder tirar endavant projectes com el del CE Premià de Mar.

La plantilla està formada per: Marc Yubal Macharé Feliu (20/06/2009), Ezequiel Macharé Feliu (26/08/2012), Aarón Macharé Feliu (26/08/2012), Iván López Piña (27/12/1994), Raúl Sánchez Prat (28/01/2004), Alberto Egea (14/08/2007), Biel Vaquero Murillo (27/11/2012), Magí Garrofé Escuín (1/12/2010), Quim Garrofé Escuin (27/2/2014), Marc Folch Casellas (11/02/2011) i Izan Ayan Gómez (27/05/2014). Les entrenadores són Ana Feliu, Ester Izquierdo, Eric Peralta i Paula Domínguez.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Futbol