Connect with us

Clubs

Més d’una dècada del Hockey Plus a l’Iluro HC

L’any 1991 apareixia a Mataró el primer club d’hoquei herba al Maresme de la història, l’Iluro Hockey Club. Des de la seva fundació la institució no ha parat de créixer fins a assolir fites molt destacables com ser el millor club mitjà europeu el 2013, comptar amb més de 250 socis o tenir el primer equip masculí a categoria nacional.

Un dels moments que més orgull provoca al club mataroní es va produir l’any 2010, quan van posar en marxa per primera vegada l’equip de Hockey +. De la mà del Club FEM de Mataró i d’Enric Serras, es va arribar a un conveni per poder fer que persones amb diversitat funcional gaudissin de l’hoquei herba al camp municipal. Carles García, jugador del sènior masculí, es va fer càrrec de l’equip com a entrenador i 3 temporades més tard el va substituir Asensi Garcia, el seu germà. Aquest canvi va coincidir amb l’inici del creixement del Hockey+ sobretot en el territori català.

EL 2010 ES VA CREAR L’EQUIP DE JUGADORS AMB DIVERSITAT FUNCIONAL I S’HA MANTINGUT DES DE LLAVORS COMPTANT AMB NOU JUGADORS ACTUALMENT

Els primers anys no hi havia una lliga oficial on poder competir i les opcions de trobar-se els diferents clubs per jugar entre ells passaven per torneigs en dates repartides durant la temporada. No va trigar a crear-se una selecció catalana i espanyola de Hockey+ de la qual van formar part l’Asensi com a membre de l’staff i dos jugadors de l’Iluro HC -Manel Vázquez i Edu Vázquez en un mundial i dos europeus del 2014 al 2016.

Seguint aquesta tendència tan positiva l’any 2015, cinc anys més tard de l’inici del projecte de l’Iluro HC i el Club FEM, es va posar en marxa el torneig de Sant Jordi Special Hockey Ciutat de Mataró. Aquest va ser l’esdeveniment que va buscar vincular l’Iluro i la ciutat amb l’esport adaptat i contribuir, juntament amb els altres clubs catalans, a crear un espai on els jugadors i jugadores poguessin jugar entre ells. 6 equips i 72 jugadors van formar part d’aquesta primera edició, fent que fos un gran èxit i confirmant que s’obria un nou camí dins el món de l’hoquei herba.

DES DE LA SEVA FUNDACIÓ EL 1991, L’ÚNIC CLUB D’HOQUEI HERBA DEL MARESME NO HA DEIXAT DE CRÉIXER

Veient la força i la il·lusió amb la qual creixia el Hockey+ a Catalunya tan sols un any més tard, la Federació Catalana de Hockey, amb el BBVA com a patrocinador, van crear la primera lliga de Special Hockey amb classificacions, àrbitres federats i reglament oficial. Aquesta idea que va néixer i, a poc a poc, es va transformar en un projecte tangible ha deixat un llarg camí d’experiències culminant amb el primer Campionat d’Espanya Hockey+ el passat mes de desembre a Barcelona o el nou format de la Copa+ a la Copa del Rei i de la Reina celebrada a Benalmádena aquest mes de març.

Actualment, el màxim responsable i entrenador de l’equip de Hockey+ de l’Iluro HC torna a ser Carles Garcia. Va prendre el relleu de l’Enric l’any 2019 com a cap del projecte i dirigeix un equip de 9 jugadors i jugadores que competeixen enguany. Des de ja fa uns anys, els integrants de l’equip són socis exclusius i de ple dret de l’Iluro HC sense vinculació amb el Club FEM. Una de les jugadores, Xènia Jubany, forma part des d’aquesta temporada de l’staff dels més petits en els entrenaments durant la setmana. La seva feina al club és el clar exemple de la integració i inclusió real per la qual vol apostar l’Iluro i que va incitar a començar el projecte l’any 2010 fent que des de fa més d’una dècada hi hagi un espai per a l’hoquei adaptat a Mataró.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Clubs