Connect with us

Padel

La importància de triar bé la pala que més et convé

 

 

L’opinió de l’expert

David Esteban: Entrenador de jugadors de competició

Rànquing català: 12 · Rànquing WPT: 180

Director Escola Pàdel Indoor Mataró · 12 anys dedicat al pàdel

 


Una elecció amb garanties

He estat testimoni, moltes vegades, de jugadors que han comprat una pala de pàdel només perquè en la tenda la venien amb un gran descompte, sense tenir en compte si el pes o el material de fabricació d’aquesta pala s’ajustava a les seves necessitats.

És un gran error, i massa estès, per desgràcia, adquirir una pala de pàdel solament perquè ens agrada el color, el model o la marca. El primer que aconsello a l’hora d’adquirir una de les múltiples ofertes que hi ha al mercat és preguntar i parlar amb un especialista o professional del sector. Ell serà, en funció del teu nivell de joc i de la teva condició física, qui millor podrà ajudar-te que, des del primer dia, encertis i gaudeixis amb l’elecció. I ho dic amb coneixement de causa, perquè he tingut clients, per exemple, que s’han comprat una pala sense l’assessorament adequat i han hagut de deixar d’usar-la l’endemà passat perquè els feia mal el canell. Això és llençar els diners.

El meu consell: Sempre, abans d’adquirir una pala, assessora’t amb un professional

A l’hora de comprar una pala de pàdel m’agrada fer una classificació en quatre categories: júnior (nens), iniciació, nivell mitjà i nivell avançat (competició i professionals).

JÚNIOR

Estem parlant de pales per a nois entre 6 i 9 anys. Aquí el primordial és el pes, per sobre del material. La goma interior ha de ser la més tova possible i el pes ha d’estar entre 330 i 345 grams com a màxim, perquè el nen vagi adaptant-se a la pala de forma natural i sense esforç.

INICIACIÓ

Parlem de pales més estàndards. El pes gairebé sempre ha de ser una mica menor per a una dona que per a un home, entre 345 i 355 grams. Ha de ser lleugera, que permeti una fàcil adaptació i que, sobretot, no produeixi molèsties a la mà o canell. Recomano una goma tova, que provoqui un tacte agradable, dolç. En la fase d’iniciació el pes també és bàsic. Es tracte tenir un bon control i que sentis que la pilota surt bé quan colpeges.

NIVELL MITJÀ

Aquí ja podem ser una mica més exigents i buscar una goma tova, amb material de carboni o fibra de vidre. Han de ser pales que et permetin control i potència al mateix temps. I també podrem començar a tenir en compte la forma, el grip i, com vaig dir abans, el material de fabricació tenint en compte els teus punts forts i febles del joc. Hi ha jugadors de més control i millor mà, uns altres als quals els va millor que la pilota surti molt forta. En funció d’aquestes particularitats hi ha unes pales millor que unes altres. El pes hauria d’estar entre 355 i 365 grams.

AVANÇAT

Aquí ja ens referim als semi professionals i professionals, on l’exigència és màxima i, per tant, el material amb el qual entrenes i jugues és bàsic, com la bota de tacs per a un futbolista o la raqueta per a un tennista. Pràcticament has de sentir-se com si portessis un guant. Parlem de pales entre 365 i 380 grams de pes, depenent de si és noi o noia. Aquí ens hem d’anar a un interior de goma mitjana/dura i fabricada bàsicament amb carboni. A aquests nivells el control dels jugadors ja ve de sèrie, se’ls pressuposa, així que el que busquen és donar-li a aquest control tota la potència possible. Són pales que, com diem en el nostre argot, “despiden” bastant.


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Padel