Connect with us

Clubs

Exigeix la màxima formació als teus monitors i professors

Ha crescut la demanda de classes particulars

Afirmen que el món del pàdel ha entrat en una bombolla. No crec que estiguem davant aquesta tessitura encara, però sí que és veritat que en els últims temps han proliferat el nombre de clubs i, per tant, també l’oferta de pistes.

Aquest fenomen, el ‘boom’ del pàdel, ha provocat una altra realitat molt visible: cada vegada hi ha més jugadors incipients, de tots dos sexes, que busquen millorar i perfeccionar el seu joc. I per tant ha crescut exponencialment la demanda de classes. La pregunta que em faig és aquesta: hi ha suficients monitors i professors, convenientment preparats, per cobrir aquesta demanda? Jo crec que encara no…

L’interès pel pàdel ha provocat que s’estiguin obrint clubs i pistes per tot arreu, moltes vegades plantejat com un simple negoci, sense tenir les nocions bàsiques de què és i com funciona el pàdel. Darrere d’un club ha d’haver-hi unes bones instal·lacions i els millors serveis possibles. I el professorat ha de ser essencial. I és aquí on crec que no s’està complint amb els requisits mínims.

El meu consell: Si reps una classe de pàdel, assegura’t que el teu monitor o professor està titulat i té experiència

Existeix una borsa de monitors que han arribat al pàdel sense la formació adequada i que es poden permetre el luxe de cobrar per una hora de classe molt menys del mínim establert (entre 25 i 30 euros). Quina preparació tenen, quina experiència, quina titulació? El pàdel ha de deixar de ser un esport on gairebé tot val per aconseguir la màxima professionalització.

Per això celebro que la Federació Catalana de Pàdel, en compliment amb l’ordre de la Secretària de l’Esport de la Generalitat, s’hagi posat per fi les ‘piles’ i exigeixi un rigorós control de nivell per a monitors i entrenadors. Cal acabar amb ‘aquests’ que volen aprofitar-se del creixement del pàdel per guanyar diners fàcils fent classes quan no tenen el més mínim nivell. Una actitud amb la qual s’enganya als clients i se li fa un dany enorme al nostre esport.

A partir d’ara serà obligat presentar una titulació per poder fer classes. Al gener, la FCP ha convocat un curs que durarà quatre mesos i que es donarà els caps de setmana. Tots els que volem que el pàdel es professionalitzi al màxim hem de preparar-nos el millor possible per després poder transmetre als nostres clients aquests coneixements.


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs