Connect with us

Clubs

Radiografia del fenomen pàdel al Maresme

padel-maresme

Que al Maresme hi hagi gairebé 250 pistes de pàdel posa de manifest el gran creixement i auge que ha tingut i està tenint aquest esport a la nostra comarca. Una especialitat esportiva que té una gran peculiaritat: la gran majoria dels seus practicants (aquells que solen jugar com a mínim una vegada per setmana), no estan federats.

Això s’explica si tenim en compte que parlem d’un esport eminentment social, més que competitiu. La gran majoria de tornejos o campionats es duen a terme sota el paraigua de cada club i solen jugar-los tant els que són socis com els que no. Aquesta particularitat fa que un jugador pugui practicar el seu esport favorit en diferents clubs sense pagar una quota mensual.

Dels 30 municipis de la nostra comarca, només en sis no hi ha pistes de pàdel. Cabrera de Mar és un cas absolutament excepcional

padel-raqueta

Al Maresme hi ha més clubs i instal·lacions de pàdel que no estan sota l’abric de la Federació Catalana que dins de l’organisme federatiu, d’aquí ve que les llicències siguin de 1.214, quan és públic i notori que aquesta xifra es multiplica per cinc o fins i t ot més. Llevat d’error o omissió, al febrer estaven afiliats a la FCP un total de 22 clubs, quan hi ha 29 clubs/instal·lacions més fora del control federatiu.

Dels 30 municipis que conformen la silueta allargada del Maresme, solament en sis d’ells no hi ha pistes de pàdel: Caldes d’Estrac, Pineda de Mar, Arenys de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta. En el territori hi ha un municipi que experimenta un fenomen únic: Cabrera de Mar. No arriba als 5.000 habitants i compta amb quatre instal·lacions on practicar pàdel. Òbviament, és la capital del Maresme, Mataró, la que té un major nombre de clubs i pistes. La radiografia del pàdel al Maresme és un reflex de la transformació que han sofert els tradicionals clubs de tennis, on alguns d’ells han substituït algunes pistes de terra batuda per altres de pàdel o bé han sumat aquesta oferta als seus socis i visitants.

Club i pistes de pàdel al Maresme

More in Clubs