Connect with us

Premià de Dalt

Joan Aguilera, un mestre a Premià de Dalt

EL QUE FOS SETÈ TENNISTA DEL MÓN DÓNA CLASSES A JOVES i ADULTS

Els entesos diuen que tenia el revés tallat més elegant de tots els temps. Joan Aguilera, als seus 55 anys, va aconseguir el zenit de la seva carrera el 1985, quan va guanyar per primera vegada el torneig d’Hamburg, gesta que repetiria el 1990 davant Boris Becker.

Eres un tennista elegant, amb talent, molt bona mà…

Era una altra època. Quan jo vaig començar ningú liftaba la bola i jugàvem amb raquetes de fusta, amb un ‘grip’ molt gros. La gran evolució, i revolució, del tennis va començar amb els nous materials.

Hi havia més talent abans o ara?

Cada època ha tingut grans jugadors. Dir qui ha estat el millor és molt difícil. Borg, McEnroe, Lendl, Sampras… Roger Federer és un llibre obert, un plaer veure com colpeja la pilota en una època en la qual diuen que preval la força. I què dir de Rafa Nadal, que fa coses que són impossibles per a la resta dels mortals.

Quin és el millor rècord que tens de la teva època com a tennista?

La meva època d’equip amb Fernando Luna i Jordi Arrese, va ser molt bonica. Sens dubte em quedo amb els tornejos d’Hamburg, sobretot quan vaig derrotar a Becker. Vaig fer un gran campionat.

“El meu millor record com a tennista va ser quan vaig guanyar a Becker en la final d’Hamburg”

Què et va faltar per arribar més amunt?

Crec que podia haver fet millor les coses i, sobretot, ara intentaria jugar en totes les superfícies. Mai vaig ser a Austràlia a jugar, per exemple i crec que a Wimbledon dues vegades. En la meva època solament ens preparàvem per a terra i aquest error ja ho van esmenar les següents generacions.

Com veus el futur del tennis espanyol?

Des dels anys 80 fins a l’actualitat el tennis espanyol ha estat sempre protagonista. ‘L’Armada Espanyola’ mai ha deixat de donar grans jugadors. Estem molt ben acostumats i no sempre podrem tenir un Nadal.

Està perjudicant el pàdel al tennis?

Són dos esports que no es poden comparar. Són diferents. Tu pots començar a jugar a pàdel i t’ho passes bé de seguida si jugues amb gent del teu nivell. En el tennis, per poder tenir un mínim nivell, t’has de passar hores i dies i mesos a la pista. Jo ho veig més sacrificat i que exigeix més constància.

Hi haurà un nexe d’unió…

Sí, al pàdel van començar a jugar-ho tennistes que veien que tenien més èxit amb la pala que amb la raqueta. Ara és diferent, perquè sí que és veritat que ja pugen molts nens jugant a pàdel. I no oblidem una cosa important: encara hi ha molts països on el pàdel no està arrelat, mentre que el tennis és universal.

Què tal la teva experiència com a entrenador del Club Tennis Premià de Dalt?

Fantàstica. Ja porto aquí set anys, on dono dues hores de classe cada setmana de dilluns a divendres. És un club molt xulo, on em trobo molt a gust.

 


Va jugar 6 eliminatòries de Copa Davis amb Espanya

El debut de Joan Aguilera amb l’equip espanyol de Copa Davis es va produir el 1983 jugant el partit de dobles contra Iugoslàvia. El seu primer partit individual el va disputar davant Irlanda a Vigo. En total va guanyar set individuals i va perdre sis en les sis eliminatòries en les quals va defensar al combinat espanyol. A títol individual va guanyar cinc torneigs: 2 cops Hamburg, Bari, Niça i Aix-en-Provence.

 

 

 

Aquest anuci te caducitat, les tarifes poden variar.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Premià de Dalt