Connect with us

Clubs

El CE Premià de Dalt posa en marxa l’acadèmia dels valors

 

L’ESPORT COM A EIX DE TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Amb l’ajuda de Corma, una cooperativa de productors de planta ornamental que ha contribuït aconseguint una subvenció de la Generalitat de Catalunya, el club maresmenc ofereix una metodologia tant innovadora com necessària, que barreja futbol amb sociologia

El món del futbol travessa una profunda crisi de valors que posa de manifest la manca d’educació per part de pares, entrenadors i, evidentment, molts joves jugadors. Gairebé tots nosaltres hem viscut un ambient de crispació en un estadi, on una errada es penalitza amb crits, amenaces i insults, fruït de la competitivitat mal entesa. Pràcticament cada cap de setmana veiem a la televisió un nou episodi d’agressivitat a camps de futbol ja no només d’equips d’elit, sinó també en partits de futbol base, en què els més joves han de presenciar baralles i situacions violentes. En moments així, cal apostar pel seny, per la implantació de valors i per l’educació de la ciutadania. I precisament això és el que està fent el CE Premià de Dalt que, juntament amb Corma i l’Ajuntament de Premià de Dalt, presenta el seu model que abraça no només qüestions relacionades amb el futbol, sinó que també mostren una gran preocupació per les problemàtiques socials al món de l’esport d’avui dia. Un dels seus lemes ja ho diu molt clar: “L’esport com a eix de transformació social”. Amb l’ajuda de Corma, una cooperativa de productors de planta ornamental que ha contribuït aconseguint una subvenció de la Generalitat de Catalunya, el club maresmenc ofereix una metodologia tant innovadora com necessària, que barreja futbol amb sociologia, i que arrenca amb apostes trencadores, dividides en sis àrees d’acció noves que van acompanyades per un nou model de gestió de club.

El projecte arrenca sota el lema “El futbol del segle XXI enfocat a les persones” i “L’esport com a eix de transformació social”

Totes aquestes àrees compten amb propostes molt originals i edificants. Alguns departaments destaquen per la seva exclusivitat i pel seu compromís amb la societat. A l’àrea social, per exemple, hi trobem propostes com la creació d’un equip de futbol inclusiu o la construcció d’aules d’estudi amb coordinadors pels joves estudiants. A més, el club anima els pares a participar, a la vegada que els jugadors i entrenadors, sota els valors de cohesió, concentració, treball en equip o autoconfiança, entre d’altres.

El club premiarenc vol construir la seva pròpia ‘Masia del Maresme’, fent un simil amb el model del FC Barcelona

Tot un compromís social que, barrejat amb el futbol, dóna com a resultat un model sòlid i exemplar. Això sí, en aquesta aposta per l’educació, el CE Premià de Dalt tampoc se n’oblida de l’àrea esportiva. Al nou projecte futbolístic, els jugadors creixeran a partir d’un estil de joc propi que s’aprendrà des de l’equip prebenjamí i arribarà fins al juvenil, el pas previ al primer equip. A més d’això, també s’implantarà una dinàmica de treball comuna des d’avall. L’objectiu és que els dotze equips de futbol base amb què compta el CE Premià de Dalt comparteixin identitat, valors i filosofia futbolística. Una base a la qual acompanyaran un control nutricional periòdic i el ‘Mindfulness’, una proposta amb què es pretén estimular la ment dels jugadors i ajudar-los a formar-se futbolísticament i psicològica. D’aquesta manera, es podria dir que el club premiarenc vol construir la seva pròpia ‘Masia del Maresme’, fent un símil amb el model del FC Barcelona, que ha destacat sempre per ser integrador, pels seus valors i per la seva idea futbolística.

L’objectiu és que els dotze equips de futbol base amb què compta el CE Premià de Dalt comparteixin identitat, valors i filosofia futbolística

A aquests dos grans departaments els acompanyen altres quatre, com el de logística -amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Dalt s’estan millorant les instal·lacions-, el de màrqueting, comunicació i tecnologia -es reactivarà el lloc web, les xarxes socials i es crearà material audiovisual i butlletins de informació-, el financer i el directiu.

Així doncs, aquest estiu comença una nova aventura que donarà que parlar al nostre territori. Ara és el moment de participar-hi. El club de futbol del poble de Premià de Dalt es renova de dalt a baix, amb un compromís amb les causes socials únic al nostre país. No t’ho pensis i uneix-te a l’acadèmia dels valors.


Magnífica temporada del primer equip

El primer equip del C.E.Premià de Dalt ha jugat aquesta temporada en el grup 4 de la Tercera Catalana, consolidant-se com un dels més competitius de la categoria. La seva quarta plaça, a sol vuit punts de la promoció així ho certifica. El màxim golejador del conjunt maresmenc ha estat el jovent David Villanueva Caballero, amb 21 gols. Una de les aspiracions del primer equip és nodrir-se de jugadors formats en el C.E.Premià de Dalt

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs