Connect with us

Esport Escolar

Jocs Escolars, els esports individuals multipliquen les seves activitats

Al febrer se celebren les últimes curses del Circuit Maresmenc de Cros

Durant el segon trimestre del curs s’inicien la majoria de les competicions individuals dels Jocs Esportius Escolars del Maresme. Fins al mes de juny es duran a terme trobades,  shows i competicions a diferents municipis de la comarca en les modalitats de Gimnàstica Rítmica, Gimnàstica Artística, Patinatge, Tennis Taula, Natació i Judo. A més, durant els mesos de gener i febrer se celebren les últimes curses del Circuit Maresmenc de Cros.

Algunes d’aquestes competicions són d’àmbit local i d’altres, la majoria, són comarcals amb la participació d’escoles, entitats i clubs de diversos municipis. Sense comptar el circuit de cros, uns 2.000 esportistes del Maresme participen a les activitats individuals.  En els darrers anys la gimnàstica i el patinatge són els esports amb més demanda.

CIRCUIT MARESMENC DE CROS

Es va iniciar a l’octubre de 2019 i ja s’han realitzat 5 de les 8 proves que configuren el circuit als municipis de Santa Susanna, Arenys, Malgrat, Alella i Pineda de Mar. La sisena prova es durà a terme a Mataró, el diumenge 9 de Febrer i coincidirà amb el Campionat de Catalunya de Cros i es commemorarà el 50è Cros de la Ciutat, amb l’organització, novament, del GA Lluïsos. La penúltima cursa serà a Calella el 16 de febrer i l’última prova i Cloenda del Circuit, amb el lliurament de premis als millors corredors de totes les categories es celebrarà a Canet de Mar el dissabte 22 de Febrer.

GIMNÀSTICA RÍTMICA

Enguany tindrem 5 cites, les dues primeres seran exhibicions, concretament el 22 de febrer a Alella i el 8 de març a Cabrera de Mar i les tres següents competicions. El 29 de març la primera competició es desenvoluparà al Masnou, mentre que la segona jornada de competició se celebrarà a Mataró el 19 d’Abril. Per finalitzar la competició comarcal de Gimnàstica Rítmica s’organitzarà la fase final el 26 d’abril i la seu serà el poliesportiu de Montgat.

La fase final de la ritmica serà a Montgat

La fase final de la ritmica serà a Montgat

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

La competició de Gimnàstica Artística no arribarà fins els març. Aquesta temporada es realitzarà en dues dates:  la primera a Mataró el 29 de març i la segona, gairebé bé un mes després, el 26 d’abril a Sant Vicenç de Montalt. Ambdues en categories femenina i masculina.

La gimnàstica artística arriba al març

La gimnàstica artística arriba al març

PATINATGE ARTÍSTIC

El patinatge individual, una de les modalitats amb més participació comarcal i amb tres nivells de competició, es desenvoluparà en dues jornades en cadascun d’aquests nivells. La primera competició serà  a Montgat l’1 de Març i la segona el 28 de març a Teià, la resta del calendari es tancarà les properes setmanes. A més, també hi haurà una competició de grups-shows.

JUDO

Després de la Trobada Comarcal de  Judo celebrada al novembre al poliesportiu d’Arenys de Munt, hi ha altres dues dates de previstes per al segon trimestre. La primera Jornada serà el 22 de Febrer a la tarda a Alella, i la segona Jornada es durà a terme al municipi de Masnou el 28 de març, també a la tarda.

El judo és un esport molt practicat

El judo és un esport molt practicat

La Natació i el Tennis Taula, tenen una fase local que se celebrarà a Mataró, sota l’organització de la Direcció d’Esports.

Un cop acabades totes les fases comarcals, tindran lloc les fases i finals supracomarcals, en aquestes competicions els esportistes del Maresme, competiran amb nens i nenes d’altres comarques de Catalunya.

Molta sort a tots els esportistes, gaudiu de l’esport!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Esport Escolar