Connect with us

Clubs

La gran referència del Maresme

Amb 85 anys de vida (va ser fundat al 1932), el Centre Natació Mataró s’ha convertit, per mèrits i dret propi, en la gran institució poliesportiva del Maresme, tant a nivell competitiu com a nivell social. Al llarg d’aquests anys ha contribuït, i segueix fent-ho, a dinamitzar l’activitat esportiva no solament de Mataró, sinó de tota la comarca.

Amb 6.013 socis censats a la fi de l’any passat, el CN Mataró és, també, la casa de 530 esportistes federats en diferents especialitats: natació, waterpolo, tennis de taula, triatló i esport adaptat. Les seves tres piscines (l’olímpica descoberta i climatitzada s’ha convertit en el símbol del club), gimnàs i pavelló garanteixen unes instal·lacions úniques i modèliques a la nostra comarca.

Els esportistes del club han proporcionat grans satisfaccions a l’entitat amb els seus èxits competitius, com el mundial sub’23 de Duatló aconseguit per Clàudia Luna, millor esportista de Mataró de 2015. O els històrics triomfs del primer equip femení de waterpolo, campiones de la Copa LEN i de la Reina… Per no parlar dels representants del club que han estat olímpics, com Galia Dvorak, la gran jugadora de tennis de taula amb tres Jocs a les seves esquenes…

Molts esportistes del club han participat als Jocs Olímpics

Estem parlant d’un gran club. Amb majúscula. La seva secció de waterpolo, per exemple, té 215 llicències i 18 equips, estant el masculí i femení en la màxima categoria, Divisió d’Honor. Una secció que compta amb jugadors estrangers, com la neozelandesa Liana Dance o el brasiler Gustavo Guimaraes.

La natació, per història, és l’especialitat reina de la casa. Prop de 200 nedadors i equips mixts des de l’absolut fins a prebenjamins. Berta Cantó (tres podis en l’últim campionat d’Espanya) i Guillem Pujol (bronze en el campionat del mòn junior en aigües obertes) són els grans exponents d’una secció que està entre les deu millors d’Espanya.

L’equip femení de waterpolo es va proclamar subcampió de la Copa i s’ha classificat per a la Final a Quatre de l’Eurolliga

Extraordinari mèrit té també l’última aposta del club, l’esport adaptat. Els seus tres responsables, Ricardo Yébenes, Maria Folgado i Roger Cruanyas, treballen de forma desinteressada amb més de 20 nedadors.

La secció de Triatló, sota la coordinació de l’incombustible José Luis Cano, agrupa ja a 80 especialistes que setmana rere setmana recullen èxit rere èxit.

Un altre dels signes d’identitat del club és la seva aposta pel tennis de taula, un esport on costa trobar jugadors. Tot i així, el centre compta amb 40 palistes entre primers equips i benjamins, sent el masculí de Divisió d’Honor, format per nois del planter, l’actual campió d’Espanya sub’23.

Sota la direcció esportiva de Joan Masriera i la presidència de Joan Gros, el CN Mataró, entitat declarada d’utilitat pública, mira cap al futur amb il·lusió i projectes: “Volem dur a terme una important remodelació interna, ja que no podem créixer en metres quadrats per cobrir la demanda dels nostres socis i adequar-nos a les necessitats, com són ampliar el gimnàs, crear una sala polivalent més àmplia, remodelar els vestuaris… És a dir, modernitzar-nos.”, explica Joan Gros. Quan el projecte estigui definit pels arquitectes, se sotmetrà a l’aprovació dels socis en una assemblea.

Sens dubte, el CN Mataró seguirà sent la gran referència de la ciutat i de la comarca. 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs