Connect with us

Entitats

La magnífica salut del voleibol català

En deu anys ha crescut un 350% en nombre de llicències i ja compta amb 126 clubs i 735 equips

Catalunya ha estat pionera del voleibol a Espanya i aquesta empremta sempre l’ha mantingut des de la seva fundació l’octubre de 1956. Com a motor d’aquest esport en tot el territori, Catalunya no ha deixat de créixer de manera continuada, consumant un augment del nombre de llicències superior al 350% des de 2008, coincidint amb el mandat de Maribel Zamora com a presidenta de la Federació Catalana de Voleibol (FCVb).

La promoció a les escoles, la creació de la categoria aleví, la implantació de la Lliga Màster i la consolidació de diferents proves, com la Lliga de Vòlei Platja tant d’estiu (Vichy Catalan Volei Tour) com d’hivern (es disputa de novembre a abril amb sis proves a l’any, havent participat 236 parelles l’última temporada), han estat alguns dels factors que expliquen aquest gran creixement.

A més dels circuits de vòlei platja d’hivern i estiu, enguany la FCVb organitzarà el primer Campionat d’Espanya… de neu!

I aquesta realitat queda reflectida també en l’aclaparador domini de Catalunya en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, on des de 2010 sempre ha obtingut medalles, sent especialment destacables els equips infantils i cadets femenins.

L’esforç que duu a terme la FCVb per a la promoció del voleibol es posa de manifest amb la celebració del 17è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Vòlei Platja, que serà una prova puntuable per al FIVB Beach Volleyball World Tour. Es disputarà en el Centre Municipal de Tennis de la Vall d’Hebron el 19 i 20 de setembre d’enguany.

I per acabar d’arrodonir un any que es preveu extraordinari per al voleibol català, la FCVb serà l’encarregada d’organitzar el primer Campionat d’Espanya de Snow Volley, una altra modalitat reconeguda per la federació europea i que ja compta amb el seu propi tour.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats