Connect with us

Calella

La Muntanyeta es dirà ‘Complex Esportiu Municipal Tomàs Claramunt’

El govern de Calella va decidir recentment que la zona esportiva de La Muntanyeta sigui batejada amb el nom de “Complex Esportiu Municipal Tomàs Claramunt”. Aquesta decisió servirà per fer un merescut reconeixement i recordar el llegat esportiu i social de Tomàs Claramunt i Claramunt, una de les figures més emblemàtiques de la ciutat, mort el passat mes de juliol a l’edat de 90 anys.

Fundador i primer president del Club Atletisme Calella, portador de la torxa olímpica dels Jocs de Barcelona 92 al seu pas per la ciutat, dedicat a la cura de les persones necessitades i fundador de l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor per la cura dels boscos i empresari d’èxit, la pèrdua de Tomàs Claramunt deixa, segons l’alcaldessa Montserrat Candini, “un buit important perquè va tocar moltes vessants.

Fonamental pel creixement de l’esport a la nostra ciutat i compromès a causes socials per millorar l’entorn que ara podem gaudir els habitants de Calella”. De la seva persona, l’alcaldessa va destacar la passió i el compromís que va demostrar amb tot allò que estimava, la fermesa en les seves conviccions i el seu caràcter afable i familiar.

Tomàs Claramunt va portar la torxa olímpica de Barcelona 92′ en el tram de Calella

Tomàs Claramunt va ser un dels fundadors i el primer president del Club Atletisme Calella, l’any 1964. Als Jocs Olímpics de Barcelona 92 va ser portador de la torxa al seu pas per Calella abans que encengués el peveter de Montjuïc. Claramunt no només va destacar per la seva excel·lent trajectòria esportiva, sinó que també ho va fer en l’àmbit social, atenent les persones necessitades i fundant l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor, atenent i tenint cura dels seus boscos.

És per tot això que La Muntanyeta, totalment renovada i d’última generació, passarà a tenir el nom de “Complex Esportiu Tomàs Claramunt”, per honrar la seva memòria.

 


Nedador del Club Natació Calella: Toni Ruiz, campió d’Espanya

Calella i també tot l’esport del Maresme tornen a estar d’enhorabona. Toni Ruiz, nedador del Club Natació Calella, es va proclamar recentment campió d’Espanya Infantil en la prova de 50 lliures celebrada a Sabadell.
Toni Ruiz Gimeno va néixer a Barcelona fa 15 anys, i des que era un nadó de 4 mesos, no ha deixat de gaudir de l’ aigua. Esports com el ciclisme de muntanya i el futbol l’ han acompanyat també en el seu camí d’ esportista, però amb 6 anys ja era nedador federat del Club Natació Calella, fent cada temporada diversos pòdiums en diferents proves als campionats de Catalunya.

També ha participat en quatre campionats d’ Espanya, on aquest hivern va fer bronze en 100 lliures, i plata en 50 lliures. Recentment, aquest mes de juliol, i dirigit pel seu entrenador Carlos Galindo, s’ ha proclamat campió de Catalunya en 50 lliures i 100 esquena, subcampió en 100 lliures i bronze en 100 papallona.

Dos setmanes més tard, als Campionats d’Espanya de Sabadell, va aconseguir finalment el merescut títol de campió d’Espanya en 50 lliures, així com quart en 100 lliures i 7è en 100 papallona.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella