Connect with us

Calella

L’IRONMAN MÉS GRAN DEL MÓN

Calella i el Maresme tornen a superar-se

Calella és, per dret propi, la capital catalana del triatló amb l’IRONMAN Barcelona. Diumenge 3 d’octubre la comarca del Maresme i tot el seu entorn va escriure un nou capítol d’aquesta història amb el mateix entusiasme del primer dia. Una edició que es va presentar amb una gran novetat: la celebració de les proves de mitjana i llarga distància en una mateixa jornada. Milers de participants vinguts de més de 80 països diferents van convertir Calella en l’epicentre del triatló mundial. De fet va ser l’IRONMAN més gran del món. 1.540 atletes van prendre part de la prova llarga i 1.272 de la 70.3, 2.812 en total, un fet nou i sense precedents que va exigir una perfecta organització i la col·laboració de nombrosos voluntaris.

Centenars de participants vinguts de més de 80 països diferents van convertir Calella i el Maresme en l’epicentre del triatló mundial

El fort vent va condicionar el segment de la natació, suposant la retallada dels circuits de natació a 950 metres i l’endarreriment de la sortida. Finalment a les 8.15 es va donar el tret de sortida a la prova. Els primers atletes no van trigar a sortir de l’aigua per afrontar després un circuit de bici per la costa entre Calella i Montgat. Un circuit sense molt desnivell que es va convertir en el segment més difícil per als atletes d’ambdues carreres a causa del vent en contra. L’assistència de públic va ser especialment present en la cursa a peu. Un circuit pla pel passeig marítim en què els corredors van gaudir durant tot recorregut del suport del públic.

Per primera vegada a la història es van celebrar conjuntament la distància llarga i la curta, la 70.3, coincidint alhora 2.812 atletes en dos circuits diferents

El francès Lauren Lambert (3:47:20) i la suïssa Loanne Duvoison (4:24:35) van ser els primers a travessar la línia de meta. Els més ràpids en la distància full van ser el suec Kristiak Ek (7:46:44) i la danesa Janette Dommer 08:20:25. El primer espanyol en la distància llarga va ser Juan Damasceno, que va entrar en cinquè lloc. Entre els participants va destacar la presència de la suïssa Brigitte McMahon, la primera guanyadora de triatló olímpic a les olimpíades de Sydney.

Montserrat Candini – Alcaldessa – “Calella ha estat, un cop més, una finestra al món”

L’alcaldessa, Montserrat Candini celebra que “Calella sigui, un cop més, una finestra al món. Veure els carrers de la ciutat, plens d’atletes, de diferents nacionalitats, és un orgull. Significa que Calella creix, i que nosaltres seguim apostant de manera incondicional per l’esport com a motor de canvi”.

L’IRONMAN no solament situa la ciutat al centre d’una de les competicions més importants del món sinó que suposa una font d’ingressos per a la ciutat. El turisme, el comerç, la vida social i el teixit empresarial s’enforteixen de forma exponencial cada cop que Calella acull aquesta prova. S’ha de tenir en compte que cada atleta porta una mitjana de 2 o 3 acompanyants; aquesta dada també és molt significativa pel que fa l’ocupació hotelera i per al creixement de l’hostaleria.

 Per això, el passat mes d’abril l’alcaldessa Candini, i el director regional d’EMEA, Agustí Pérez, van oficialitzar el conveni de col·laboració que allarga tres anys més la relació de Calella amb la prova IRONMAN. A l’any 2019, quan es va celebrar la última edició de l’Ironman, la ciutat va rebre un impacte econòmic de grans magnituds, superant els 20 milions d’euros.

Vídeo de l’Ironman

Crèdits: Ràdio TV Calella

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella