Connect with us

Vela

L’equip de regates Carles Manera-Varador 2000 participarà en la regata transoceànica en solitari Mini Transat 2021

Varador 2000 ha apostat per Carlos Manera perquè té “un projecte molt solvent i ofereix moltes garanties de futur”

Avui s’ha presentat a Mataró l’equip de regates Carles Manera-Varador 2000 que competirà en la propera edició de la regata transoceànica Mini Transat 2021. La regata, que es disputa en solitari amb velers de la classe mini 6.5, sortirà de Les Sables d’Olonne (Bretanya francesa) el proper 26 de setembre, des d’on recorrerà més de 4.000 milles fins a l’illa caribenya de Guadalupe, amb escala a Santa Cruz de la Palma (Canàries).

Varador 2000 participa per primera vegada en la regata oceànica Mini Transat 2021 amb una embarcació patronejada pel jove Carlos Manera. El regatista ha assenyalat que se sent preparat per afrontar aquest repte ja que durant els últims mesos “he après molt a la banda de grans regatistes com Gerard Marin i Bruno Garcia, uns autèntics cracs que m’han ensenyat moltes coses que no sabia sobre estratègia, tàctica , meteorologia o alimentació a bord durant una llarga travessia en solitari”. Manera ha definit el projecte com “un somni fet realitat”, i ha manifestat que en el futur també li agradaria participar en la Vendée Globe o la Barcelona Worl Race. Segons l’esportista, la Mini Transat “és un repte que afronto confiat, ja que m’he preparat molt mental i psicològicament, i crec que d’aquesta competició sortiré havent après molt”.

El projecte “és una aposta per la joventut i per la formació dels regatistes de el futur”, ha assenyalat Josep Bernabeu, responsable de comunicació de Varador 2000. Una regata com la Mini Transat “no només és una aventura, és una experiència única on s’endureixen els millors. Cal ser molt fort mentalment per embarcar-se a bord d’un veler de 6,5 metres i creuar l’Atlàntic en solitari”, ha assenyalat. Segons Bernabeu, Varador 2000 ha apostat per Carlos Manera perquè té “un projecte molt solvent i ofereix moltes garanties de futur”.

Xiqui Mas, director general de Varador 2000, ha tancat l’acte afegint que Varador 2000 planteja la seva participació en la regata Mini Transat com “un projecte esportiu de llarg recorregut, on el punt d’arrencada és l’edició de 2021 i el punt d’arribada o de consolidació l’edició de 2023. El repte és immens, però la confiança dipositada en Carlos Manera ens fa plantejar el futur amb optimisme”. Mas considera que Manera és una persona “molt madura tot i la seva joventut, amb molt de sentit comú i amb la força suficient per superar aquest gran repte i altres”.

Anna Corbella i Oriol Pujol, els màxims responsables esportius de la Base Mini Barcelona -el centre de referència d’aquesta classe en el nostre país- s’han mostrat convençuts que Carles Manera “realitzarà un bon paper a la Mini Transat, ja que és un esportista molt potent i interessant, que es lliura totalment quan competeix”. Pujol ha assenyalat que Manera acabarà triomfant, mentre que Corbella ha indicat “que gaudirà enormement aquest repte immens”. La Base Mini Barcelona, integrada en l’estructura de la FNOB (Fundació Navegació Oceànica Barcelona) és un centre de preparació i tecnificació que forma, entrena i dóna servei als futurs navegants oceànics de la Classe Mini 6,5.

A la presentació també ha assistit Agustí Martin, degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona, que s’ha mostrat molt satisfet d’haver contribuït a formar “com a navegant a Carlos Manera, que va cursar estudis a la nostra Facultat, on es va graduar en l’especialitat de nàutica i Transport Marítim l’any 2020”. A la presentació també hi han assistit diversos regatistes, membres de la FNOB i de Club Nàutic Port de la Selva (on s’ha forjat Manera com a navegant), representants de Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal de Maresme i de diverses empreses que també col·laboren econòmicament en el projecte.

Després de la presentació a Mataró Marina Barcelona, Manera i el veler de la classe mini Varador 2000 han partit cap a la Bretanya francesa, on participaran en diverses proves d’entrenament a l’Atlàntic durant els mesos de maig, juny i juliol, i acabar així la posada a punt abans d’iniciar la Mini Transat al setembre.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Vela