Connect with us

Ciclisme

L’esport a l’aire lliure, protagonista a Pineda

Es van celebrar, amb molt d’èxit, la 26a Pedalada Nocturna, l’Ironkids i la 9a Marxa pel Montnegre

Com ja ve sent un costum, el mes de novembre ha tornat a estar ple d’activitats a l’aire lliure organitzades per les entitats esportives de Pineda de Mar.

El passat 4 de novembre es va  celebrar la 26a Pedalada Nocturna organitzada pel Club Ciclista Pineda de Mar. En ella hi van participar una setantena de ciclistes que ben previstos d’il·luminació es van disposar a encarar una altre nit a la muntanya.

La Pedalada va sortir amb una estona de retard ja que el temps havia decidit no acompanyar aquest any i va esperar a l’hora de la sortida per fer un ruixat.

Un cop va passar, es va donar el tret de sortida, iniciant com sempre el recorregut pels carrers de Pineda i enfilant-se riera amunt a encarar les muntanyes.

Un cop allà i desprès d’uns tres quarts d’hora de pedalar, el temps va anar empitjorant fins al punt que entre llamps i trons es va decidir donar la volta per finalitzada i dirigir els participants a les pistes esportives de Pinemar, on des de fa uns anys s’hi celebra el sopar.

Allà els participants van arribar una mica xops, però entre el caliu del foc per fer les botifarres i el dels/les acompanyants que esperaven es van refer de pressa.

Tots junts, superant el centenar de persones, van acabar per sopar les ja típiques mongetes amb botifarra i cansalada, unes bones castanyes ben torrades, i altres postres.

Finalment i gràcies a diversos patrocinadors i comerços de Pineda i Poble Nou, es va celebrar el sorteig dels 25 obsequis entre tots els participants, que van acabar tips i contents.

El segon dissabte del mes, l’11 de novembre, va ser el torn d’una nova edició de l’Ironkids, que va tornar a citar al col·lectiu dels més petits a la Platja dels Pins de Pineda. Els participants es van distribuir en 4 categories per edat, que anaven des dels 3 fins els 16 anys, i van gaudir de l’esport i la natura en un magnífic matí tardorenc.

Per últim, el passat diumenge 19 de novembre l’entitat esportiva Fondistes Pineda va celebrar la 9a edició de la Marxa pel Montnegre. Enguany, amb l’ànim de mostrar nous camins als participants, s’ha canviat el punt de sortida a la plaça Pau Casals, sota el cim de La Guàrdia. Com d’altres anys s’ha fet, dues rutes per triar: l’itinerari curt ha permès fer una circular per tot aquest cim, anant fins a la font del ferro, arribant fins a l’indret de Sant Pere de Riu i tornant pel vessant de Santa Susanna. Els qui han triat la ruta llarga, més tècnica, han escalfat motors fent cim a La Guàrdia, resseguint la serra de Miralles i tornant fent camí comú amb els de la ruta curta.

A destacar l’augment de participants respecte a l’edició anterior, el bon ambient de la marxa i la causa solidària que la promou, ja que els beneficis van adreçats a ADIAM (Associació de discapacitats de l’Alt Maresme) i a la Marató de TV3.

Des d’aquestes línies, traslladar l’agraïment i la felicitació a organitzadors, col·laboradors i participants per impulsar i fer millors any rere any aquestes activitats.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ciclisme