Connect with us

Calella

L’IRONMAN allarga tres anys més la seva vinculació amb Calella i prepara la que serà la prova més gran del món

Ironman Calella

L’alcaldessa, Montserrat Candini, i el director regional d’Emea, Agustí Pérez, han estampat la seva firma al conveni de col·laboració entre la ciutat i la prova esportiva. Enguany, l’IRONMAN Barcelona i l’IRONMAN 70.3 Barcelona se celebraran a la vegada i Calella acollirà a 6.500 atletes de fins a 85 nacionalitats.

Calella i IRONMAN allarguen la seva relació fins al 2023. L’alcaldessa, Montserrat Candini, i el director regional d’EMEA, Agustí Pérez han oficialitzat el conveni de col·laboració posant un èmfasi especial a la prova que se celebrarà a l’octubre d’aquest any.

La principal novetat que presenta la competició en aquest 2021 és que la IRONMAN Barcelona – la prova més llarga – i l’IRONMAN 70.3 Barcelona – que suposa la meitat de l’anterior – se celebraran a la vegada. Aquest fet suposa que durant la prova, 6.500 atletes de 85 nacionalitats diferents estaran realitzant el triatló, convertint-lo en la prova més gran del món.

Candini celebra que Calella es converteixi, un cop més, en una “finestra al món”. L’IRONMAN no només ens ajuda a enfortir la cultura de l’esport, sinó que contribueix a transformar la ciutat. Enguany, Calella podrà arribar a les 20.000 nits d’hotel, tenint en compte que els 6.500 atletes pernocten una mitjana de 4 dies. Per tant, el comerç, la vida social i el teixit esportiu s’enforteixen cada cop que Calella acull aquesta competició de primer nivell mundial”.

La pandèmia per COVID-19 va fer que la prova se suspengués l’any 2020. Agustí Pérez assegura que “la prova d’aquest any és doblement especial. Calella compta amb tot allò que els nostres atletes necessiten. I el nostre compromís és oferir una prova segura i que compti amb totes les mesures. Es duplicaran espais i els corredors de la prova llarga mai coincidiran amb els de la mitja a l’hora de canviar d’escenari i modalitat”.

La relació entre Calella i l’IRONMAN s’estén des del 2014, i quan acabi el conveni de col·laboració signat aquest matí, la ciutat haurà acollit la prova en 8 edicions diferents.

L’IRONMAN 2019 va generar 20 milions d’euros a la ciutat

A l’any 2019, l’última edició que s’ha fet, va generar un impacte econòmic de grans magnituds. Es van fer dues proves, l’IRONMAN Barcelona i l’IRONMAN 70.3 Barcelona, en dues dates diferents. En total hi van participar uns 6.600 atletes. L’impacte econòmic que es van generar a Calella les dues competicions va superar els 20 milions d’euros.

Els atletes van portar una mitja de 2 o 3 acompanyants; aquest fet va fer que el sector hoteler, de la restauració i el comerç creixessin de manera exponencial

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella