Connect with us

Gimnàstica

Lucas Fernández, talent innat

Aquest mes de desembre farà els onze anys i ja és tot un campió d’Espanya. Segurament no en l’esport que els seus pares i familiars haguessin imaginat. Sí, perquè Lucas Fernández Ruiz, medalla d’or en l’últim campionat d’Espanya de gimnàstica artística (Via Olímpica 2) celebrat a Pamplona, no ha seguit els passos del seu pare Jordi Fernández, històric porter de l’equip de waterpolo del CN Mataró. I tampoc els del seu oncle Joaquín, campió d’Espanya de natació i tres vegades olímpic (Seül, Barcelona i Atlanta).

“Ho vam intentar, per descomptat -afirma la seva mare Elisabeth-, però l’aigua no li agradava, s’avorria”. No obstant això, hi havia alguna cosa en Lucas que va cridar poderosament l’atenció dels seus pares: “Sempre estava corrent, fent salts, tombarelles i crèiem que calia canalitzar tota aquesta energia a través de l’esport”.

I va ser així com, el desembre de 2016, amb quatre anys acabats de complir, Lucas va començar a fer gimnàstica en el Club Gimnàstic Mataró, sota la direcció tècnica d’Ernest Gil. Lucas, que a molt primerenca edat sentia passió per les anelles, va començar a destacar molt aviat, d’aquí que, veient-li entrenar en les instal·lacions del Pavelló Euskadi, el van promocionar ràpidament, passant de Base 1 a Base 3 en molt poc temps.

Amb només 10 anys, el de Mataró ja és campió d’Espanya de Via Olímpica 2 i en fa dos que també està al CAR

En Base 2 es va proclamar campió de Catalunya en anelles i va ser plata en Terra, Salt i Barra, així com en la general. En Base 3 va ser subcampió d’Espanya a Barra. Un talent descomunal que no va passar desapercebut per als tècnics de la Federació Catalana, que se’l van emportar al CAR, primer per a entrenar els dissabtes i després per fer-lo dues vegades per setmana. Fins no arribar a l’ESO, els esportistes becats no poden dormir i estudiar en el CAR.

En l’actualitat estudia en el Col·legi Cor de Maria de Mataró amb unes notes excel·lent: “És molt responsable en totes les seves coses”, diu el seu pare Jordi. Si bé, òbviament, li queda encara molt camí per recórrer, ja que tot just acaba de començar, 2023 serà un any inoblidable per a Lucas i la seva família.

S’ha proclamat campió de Catalunya (General, Poltre, Anelles i Paral·leles) i d’Espanya, on va guanyar les proves de Terra i Barra i va ser tercer en anelles i quart en paral·leles: “Estem molt orgullosos de la seva progressió, però molt més de la il·lusió amb què treballa cada dia”, afirmen els seus avis materns, Paco i Isabel. Sí, perquè no solament entrena en el club, també al jardí de la seva casa i fins i tot en una sala habilitada on té alguns aparells a la seva disposició.

Lucas és fill de Jordi Fernández, mític porter de waterpolo del CN Mataró i nebot del nedador Joaquín Fernández, tres cops olímpic

El seu èxit en el campionat nacional va ser molt especial perquè Lucas va entrar en la competició en l’últim segon i amb fitxa del Gràcia Gimnàstic Club de Barcelona. Per raons personals i familiars, Lucas va deixar Mataró fa uns mesos. Malgrat aquest canvi tan gran previ a la competició, no va acusar ni els nervis i tampoc haver d’adaptar-se a un nou entrenador i companys. Va sortir, va competir i va demostrar que té un talent innat per a la gimnàstica, esport que practica amb passió i personalitat. Aquesta temporada ja passarà a Via Olímpica 3. Ens apuntarem molt bé el seu nom perquè segur que en els pròxims anys continuarem parlant d’ell: Lucas Fernández Ruiz.

More in Gimnàstica