Connect with us

Atletisme

MARC FERNÁNDEZ, l’atleta de Montgat

En Marc Fernández és un jove atleta de Montgat amb un futur molt prometedor. És campió de Catalunya sub-20 de 3.000 metres obstacles i va aconseguir un impressionant 9è lloc al Campionat del Món sub-20 a Nairobi (Kènia), ja que va ser el primer participant en creuar la meta per darrere dels imparables atletes africans. Ara, continua entrenant de valent i somnia amb poder participar a la pròxima cita olímpica

On vas néixer?
A Montgat, he viscut tota la meva vida aquí.

I on vas estudiar?
Vaig fer la primària a l’Escola Salvador Espriu i l’ESO a l’IES Thalassa, tots dos a Montgat. Després, el batxillerat a Badalona i ara estic estudiant un Grau Superior d’Esports al CAR de Sant Cugat, que és on entreno, i per tant em va genial.

Com és la teva família?
És una família molt esportista, tots fem esport. De fet, vaig començar a fer atletisme gràcies al meu pare.

Com és això?
El meu pare sempre ha estat atleta. Amb 5 anys, sortia amb ell a córrer pel poble. Vaig sortir unes quantes vegades amb ell i m’hi vaig enganxar… i fins avui, que formo part de l’Agrupació Atlètica Catalunya, tot i que en anys anteriors vaig estar als Lluïsos de Mataró i al Centre Atlètic Laietània.

Quina prova és la teva especialitat?
La meva especialitat són els 3.000 metres obstacles, tot i que també faig proves de cros, de 5.000 metres… En definitiva, soc un atleta de fons.

Vas participar en el Campionat d’Europa de Tallinn (Estònia)…
Sí! Va anar molt bé, era una competició on hi havia moltíssim nivell i a més era la meva estrena en una competició internacional, amb els nervis que això comporta. Anava amb la 5a millor marca. Les semifinals van ser molt dures, i a la final vaig quedar setè. Penso que igual podria haver quedat més amunt, però estic molt content per l’experiència.

“Soc un atleta de fons. La meva especialitat són els 3.000 metres obstacles, tot ique també faig proves de cros i de 5.000 metres”

…i després, el Campionat del Món.
Després de l’Europeu em van seleccionar per córrer a Nairobi. Vaig quedar novè, el primer atleta europeu, un molt bon resultat. L’experiència personal va ser molt enriquidora.

Has comentat abans que entrenes al CAR…
Així és. El meu entrenador és Carles Castillejo, atleta olímpic. He tingut molta sort en poder estar al CAR i tenir un preparador com ell al meu costat. També aprenc molt d’altres veterans. Això sí… entreno 7 dies a la setmana.

El Marc és una de les gran promeses de l’atletisme espanyol

En què consisteix un entrenament?
Depèn del dia. Hi ha dies que fem rodatge, i 3 dies a la setmana entrenem sèries. Els entrenaments poden variar molt, normalment en funció de si s’apropa una competició o no.

Després de tants anys d’atletisme, què t’ha ensenyat aquest esport?
Valors com la perseverança la lluita, i la superació personal, ja que a l’hora de la veritat, es tracta d’un esport on estas sol. Al final, després de tants anys d’entrenaments, de competicions, etcètera, el que estàs fent es perseguir els teus somnis, i aquests només s’aconsegueixen, com he dit, amb perseverança i sacrifici.

“El meu somni és participar als JJOO de París 2024”

Quines expectatives de futur tens?
No crec que en un futur pugui viure de l’atletisme, és molt complicat, però òbviament vull seguir competint. El meu gran somni és anar a unes olimpíades, ara que s’apropen les de París 2024. I com que el que estudio té relació amb l’esport, m’encantaria compaginar l’atletisme amb una feina que em permetés gaudir de l’esport d’una altra manera. Vull ser a prop de l’esport.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Atletisme