Connect with us

Atletisme

La LLOPA udola amb força

Una llegenda local de la primera meitat del s. XX parla de la Llopa de Calella. Aquesta història verídica comença quan un pagès del poble, en Francesc Coll, conegut com en Quico de ca l’Urrel·li, va explicar una tarda a la taverna del poble que havia vist un llop vagarejant per les seves terres.

Alarmats, els calellencs van decidir organitzar una batuda per capturar-lo i poder viure tranquils. Un cop morta la bèstia i quan tot el poble en parlava, va aparèixer una dona, tota angoixada, que vivia en un mas entre Sant Pol i Calella. Buscava la seva gossa, de raça pastor alemany, que s’havia perdut feia poc. El temut llop va resultar ser la gossa de la senyora Montaner, que havia estat morta per la seva aparença i per la ignorància de la gent. Així és com aquesta gossa va entrar a formar part de la història de Calella.

L’Associació Calella Marxa va organitzar amb gran èxit la marxa de muntanya ‘La Llopa’ i ‘La Llopa Petita’, amb un total de 306 participants

Per recordar aquesta llegenda, l’associació Calella Marxa, formada per persones a les quals els agrada caminar i fer rutes de muntanya, fa set ays que organitzen ‘La Llopa’, cursa de resistència amb un circuit senyalitzat que ressegueix llocs emblemàtics de Calella i el Montnegre, passant també per la costa, com el Far i Les Torretes, sense oblidar que travessa els termes municipals de Pineda, Tordera, Sant Celoni, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol. Una prova no competitiva (forma part del calendari del Circuit Català de Marxes), de caràcter individual i que té per objectiu efectuar el seu recorregut en menys de 15 hores. La mitjana és de 3,8 kilómetres a l’hora.

Dividida en dues distàncies, una de 54 kilòmetres i una altre de 34 (anomenada ‘La Llopa petita’ i que fa sis anys que es duu a terme), va reunir al costat del Monument a la Sardana del passeig Manuel Puigvert de Calella a 306 persones; 148 per fer la distància llarga i 158 per la més curta.

Tots, organització inclosa, van haver de matinar, ja que la marxa va començar a les set del matí, quan encara era fosc, per als de la caminada llarga i a les vuit per a la ‘Llopa petita’. El traçat, similar al d’anteriors edicions, tenia un desnivell acumulat de 4.400 metres i es van habilitar set posicions d’avituallaments i set llocs de control, tot sota la responsabilitat de la seixantena llarga de voluntaris i membres de l’Associació Calella Marxa.

La bona climatologia va ajudar que la prova fos tota una festa: esport, salut i natura es van donar la mà.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Atletisme