Connect with us

Atletisme

MARINA MARTÍNEZ, subcampiona d’Europa

La Marina és una atleta feliç, que estima el seu esport i la seva vida. A més, és una gran campiona, formada des de petita en el seu club, el Centre Atlètic Laietània de Mataró

Aquest estiu ha obtingut dos èxits internacionals, com són el subcampionat d’Europa de 1.500 metres sub-20 i un 6è lloc al Mundial de Kenya de 800 metres. A més, també és campiona de Catalunya absoluta i d’Espanya en categoria sub-20. Actualment, compagina l’esport amb el grau en Ciències Biomèdiques a la Universitat de Barcelona.


Parla’ns de la teva família…
Soc la mitjana de tres germanes. La gran es diu Andrea, i la petita, Anna. La meva mare treballa al Tecnocampus de Mataró, portant la comptabilitat, i el meu pare treballa a Punt Roma.

Un gran futur dins i fora de la pista

Sempre has viscut a Mataró?
No, de petita vivia a Vilassar, però per l’escola i altres motius ens vam traslladar a Mataró.

On vas estudiar?
He estudiat tota la vida als Maristes de Valldemia, des de P-3 fins al batxillerat. Ara, però, estudio Ciències Biomèdiques a la Universitat de Barcelona.

“Va ser molt especial la medalla de plata a Estònia perquè era la primera en una carrera internacional”

Com et vas iniciar en el món de l’atletisme?
De petita vaig provar alguns esports, com la gimnàstica o la dansa, però no m’acabaven de fer el pes. Però a l’escola se celebraven els Jocs Atlètics, unes jornades d’atletisme on participava molta gent, i allà va ser quan em vaig adonar que l’atletisme era allò que m’agradava. Llavors em vaig apuntar al Centre Atlètic Laietània i, avui dia, encara hi segueixo vinculada.

Vas quedar subcampiona d’Europa dels 1.500m a Tallinn (Estònia). Com va ser l’experiència?
Va ser inoblidable! És molt especial per a mi perquè va ser la meva primera medalla internacional. A més, l’ambient de la competició era espectacular.

I un mes més tard, vas aconseguir un meritori sisè lloc al Campionat del Món sub-20 dels 800m a Nairobi (Kènia)…
Sí, va ser genial. Tot i que, encara que tenia una molt bona marca, he de reconèixer que no les tenia totes amb mi, perquè era una competició on qualsevol podia sorprendre, però finalment em vaig fer amb un lloc a la final per aconseguir aquest sisè lloc.

Com entrena una atleta com tu?
Entreno sis dies a la setmana, i a vegades més. Els entrenaments consisteixen, normalment, en un rodatge, on fem tandes llargues de fer voltes a la pista, i després un treball més específic, les sèries curtes. Aquestes consisteixen en fer intervals a velocitat de competició, com per exemple 5 sèries de 300 metres, o 4 sèries de 400…

És a dir, es combina la cursa de fons amb la velocitat.
La clau és que, en ser curses amb distàncies que requereixen tenir tant un bon fons com una bona velocitat, necessitem estar preparats en els dos aspectes.

S’entrena també la faceta psicològica?
No tinc un psicòleg esportiu, perquè considero que ara per ara no em cal, però està clar que no es pot estar sol i sempre tinc el suport del meu entrenador i la meva família sempre que els necessito.

Quins valors t’ha ensenyat l’atletisme?
Principalment la constància i la paciència. A tots no ens ve de gust entrenar en dies puntuals, o no volem passar fred, però un mateix s’ha d’exigir i s’ha d’esforçar, i ha de trobar la motivació per seguir entrenant. El fruit de la constància triga en arribar, i per això s’ha de tenir paciència, però a la llarga els resultats sempre acaben arribant.

“M’encanta l’atletisme i la vida que tinc ara mateix, però cal molta constància i paciència”

On veus la Marina del futur?
Doncs la veig competint. M’encanta l’atletisme i la vida que tinc ara mateix, així que m’agradaria competir fins que el cos aguanti. Pel que fa a la meva carrera, és cert que ara per ara em costa veure’m en alguna feina relacionada, però estic gaudint molt del fet d’estudiar una carrera. Si hagués d’escollir un àmbit, em veig en un laboratori, però el temps dirà.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Atletisme