Connect with us

Ajuntaments

Mataró disposa de 38 instal·lacions esportives i 114 espais esportius

Marisa Merchán, Regidora d’Esports

“El manteniment de les instal·lacions esportives de la ciutat és un repte per a nosaltres perquè tothom pugui gaudir de l’esport, ja sigui de competició o de lleure. També hem fet una aposta en els darrers anys per a la instal·lació de parcs urbans.”

Invertits 880.552 € En el seu manteniment en 2018

La ciutat de Mataró disposa d’un entorn natural ideal per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure, ja sigui en el front marítim o a la muntanya, però a més és una ciutat que compta amb 38 instal·lacions esportives municipals i 114 espais esportius distribuïts pels diferents barris i zones.

L’Ajuntament de Mataró, des de la Direcció d’Esports, s’encarrega del manteniment de les instal·lacions esportives perquè tothom en pugui fer ús. El pressupost anual d’aquest manteniment va ser de 880.552 € l’any 2018.

A Mataró es poden practicar fins a 35 modalitats esportives diferents, des del futbol i el bàsquet, passant pel ciclisme, la natació, el submarinisme, l’handbol, el tir, el billar o la petanca, entre molts d’altres. La riquesa s’ha ampliat en els darrers anys amb la creació de clubs i equips d’esport adaptat.

Des de l’Ajuntament, a més de donar suport als clubs, entitats i associacions, es fa promoció de l’activitat física en totes les edats perquè és una qüestió de salut que es promociona juntament amb altres agents del territori. En aquesta línia, Mataró disposa de tres parcs urbans situats a la zona universitària del TecnoCampus, a Cerdanyola i a Rocafonda. Properament està previst instal·lar un parc d’aquestes característiques al Parc del Nord de Vista Alegre i en altres indrets ja que aquesta idea va ser una de les propostes sorgides i guanyadores de la darrera campanya del Pressupost Participatiu.


L’esport en xifres

38 instal·lacions i 114 espais esportius

90 entitats, clubs i/o associacions

1.371 hores d’instal·lacions obertes per setmana

94,09% d’ocupació respecte les hores d’obertura

17.846 persones usuàries per setmana

32 escoles usuàries

35 modalitats esportives diferents


A Peu, Fem Salut!

Aquest és un programa de salut format per 32 itineraris urbans que volen potenciar l’activitat física en l’àmbit familiar i comunitari. Per al disseny dels itineraris es va dividir la ciutat en 4 zones i surten 8 recorreguts de cadascuna. Estan classificats segons el grau de dificultat: baixa, lleugera, moderada i alta. Per disposar dels recorreguts es pot accedir al web : www.mataro.cat/salut

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments