Connect with us

Entitats

MBA TENNIS ACADEMY

ELS TRES MOSQUETERS – Talent al servei de la formació

El Maresme és terra de tennis. De les seves pistes han sorgit grans jugadors. I també és un ‘hub’ de magnífiques escoles i, per extensió, de prestigiosos entrenadors. Una d’elles és la MBA Tennis Academy, situada en el Club Tennis Cabrils i està conduïda per tres excel·lents tennistes dels anys vuitanta i noranta: David de Miguel, Jordi Burillo i Tino Anda. Els dos primers es van forjar des de nens en el CT Mataró i el tercer va ser campió d’Aragó de totes les categories abans d’incorporar-se, com De Miguel i Burillo, a l’equip de tennistes de ‘Pato’ Álvarez.

Avui, els tres bolquen tota la seva experiència i coneixements al CT Cabrils, dotat d’unes magnífiques instal·lacions per a la pràctica del tennis: set pistes de terra batuda, gimnàs, poliesportiu, pàdel, piscina… “Tenim el projecte de construir una pista ràpida”, comenta Jordi Burillo, segurament el que més lluny va arribar en la seva carrera. Va ser número 43 del món i va aconseguir un sonat triomf davant Boris Becker en el Godó de 1992 sortint de la fase prèvia. Dels tres, és l’únic que ha guanyat un títol ATP (Bolonya 1993) i que ha jugat amb Espanya la Copa Davis.

David de Miguel, (81 del món en 1987) va guanyar un títol ATP de dobles amb Jordi Arrese i té una experiència molt consolidada com a entrenador. Va treballar amb Arantxa Sánchez Vicario, Magui Serna, Marc Granollers i Marc López: “I també amb Burillo!”, agrega entre riures.
Tino Anda, per part seva, subcampió d’Espanya júnior i cadet en els vuitanta, va fer carrera en tornejos Satèl·lit i ITF i va passar més de quinze anys treballant a l’escola de Lluís Bruguera.

Els extennistes David de Miguel, Jordi Burillo i Tino Anda condueixen l’escola de competició, tecnificació i iniciació en el CT Cabrils

La MBA Tennis Academy fa un any aproximadament que funciona, si bé els tres ja treballaven junts en l’anterior escola del CT Cabrils: “Després d’una sèrie de problemes amb l’anterior responsable vàrem decidir portar-la nosaltres tres perquè mantenim una gran relació i tenim el projecte per convertir-la en una gran escola de competició i formació”, apunta David de Miguel.

Efectivament, la MBA es divideix en alta competició (compta amb 8 tennistes dividits en dos grups horaris), tecnificació (una trentena de jugadors alevins i infantils que entrenen dilluns, dimecres i divendres), d’iniciació (una dotzena de nens i nenes que treballen dimarts i dijous). En total, l’escola compta actualment amb seixanta esportistes.

“Estem molt contents amb el funcionament de l’acadèmia, però volem créixer, sobretot internacionalment i en la base, amb més nens, perquè és aquí on està el futur del tennis”, explica David de Miguel, que en l’actualitat viu en Llavaneres.

Jordi Burillo, per part seva, creu que “és probable que el nivell tècnic del tennis hagi baixat en relació amb els anys vuitanta i noranta, però sens dubte ha millorat molt en l’àmbit físic. Avui dia pràcticament tots són uns bèsties físicament”.

En l’actualitat ja compten amb 60 tennistes: “Treballem la tècnica, la tàctica i el físic perquè en un futur puguin competir bé”

Tino Anda agrega que “ara tothom pot jugar al tennis i hi ha moltes escoles on triar, però preparar-los per a competir és el més difícil, per això és essencial tenir una bona base formativa i això és el que fem en MBA, preparar-los bé perquè sàpiguen competir”.

Els tres coincideixen a apuntar que “el més important és que gaudeixin entrenant i jugant. Si no els agrada el que fan, no val la pena que segueixin”. I també posen l’accent en una cosa essencial en l’Acadèmia: “L’educació i els valors. Volem que guanyin, però sobretot que siguin educats. Aquí l’exemple és molt fàcil, que es comportin com feia Emilio Sánchez Vicario abans o Rafa Nadal ara”.

David de Miguel insisteix que “volem ser l’acadèmia de tennis de referència al Maresme i del tennis català i per a aconseguir-ho posem tota la nostra experiència i metodologia a la disposició dels nostres alumnes”.
Ja estan recollint els seus fruits. Recentment el seu alumne Àlex Álvarez s’ha proclamat campió del Rafa Nadal Tour sub-16.

JORDI BURILLO

7 desembre 1972


▶ Millor rànquing ATP : 43 (22/4/96)
▶ Partits ATP: 221 (92/129)
▶ Títols ATP: 1 (Bolonya 1993)
▶ Partits Copa Davis: 1 (Alemanya 1993)

“És probable que el nivell tècnic del tennis hagi baixat en relació als vuitanta i noranta, però sens dubte ha millorat molt a nivell físic”

DAVID DE MIGUEL

7 febrer 1965


▶ Millor rànquing ATP: 81 (31/8/87)
▶ Partits ATP: 50 (17/33)
▶ Títols ATP: 1 (Dobles/Bordeus)
▶ Campió Sunshine Cup amb Espanya

“Volem ser una escola de referència al Maresme i a Catalunya, en la qualitat de la formació, educació i valors”

TINO ANDA

16 abril 1968


▶ Millor rànquing ATP: 478 (19/10/87)
▶ Subcampió d’Espanya cadet i júnior
▶ Campió d’Aragó de totes les categories

“És essencial tenir una bona base formativa i això és el que fem a MBA, preparar-los bé perquè sàpiguen competir”

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats