Connect with us

Sant Andreu de Llavaneres

MedSailing: una gran regata internacional

Un mar de veles va inundar el Club Nàutic El Balís, entre el 15 i el 18 de febrer, amb la celebració de la gran regata internacional MedSailing, que va aplegar els millors regatistes continentals d’edat juvenil en vaixells de vela lleugera de dos tripulants. Prop d’un centenar d’embarcacions amb esportistes d’alt nivell de fins a onze nacionalitats van navegar en aigües de Sant Andreu de Llavaneres, en una prova que va servir per iniciar el circuit Eurocup 2018 en la categoria 29er.

Els vents de llevant i de garbí de fins a 9 nusos que van bufar al Maresme van deparar tres intensos dies de competició, amb una penúltima jornada de dissabte i una darrera de diumenge especialment activa en nombre de proves. Així, la flota de 29er va completar un total d’onze mànegues, mentre que la classe 420 va realitzar-ne un total de vuit.

Domini francès en 29er

França trepitja fort en 29er. Després d’acabar subcampions en l’edició de l’any passat, els francesos Théo Revil i Gautier Guevel, quarts del rànquing mundial, van penjar-se l’or en la categoria 29er en la MedSailing del CN El Balís. Amb la victòria, els regatistes naturals de Nantes van convertir-se en els vencedors de la primera parada de l’Eurocup 2018, després de situar-se en el liderat des de la segona jornada de competició i d’imposar-se en cinc mànegues durant el campionat.

Al seu torn, la parella femenina formada per les britàniques Freya Black i Millie Aldridge va acabar per darrere dels guanyadors, en protagonitzar el darrer dia de la prova una remuntada que les va impulsar des de la quarta fins a la segona posició. Els també francesos Benjamin Jaffrezic i Loic Tissier, en l’actualitat tercers del món, van completar el podi, adjudicant-se el bronze.

Els regatistes del CN El Balís,           protagonistes en 420

Per la seva part, els germans catalans Lucas i Teo Parés van obtenir el triomf en la categoria 420, sumant un total de quatre primeres posicions durant la MedSailing, en què van aconseguir mantenir-se al lloc més alt de la taula des de l’equador de la competició.

Els llocs de privilegi els van completar dos parelles del club amfitrió, el CN El Balís, amb Sebastián Riquelme i Miquel Pérez pujant fins al segon esglaó, en dominar l’última jornada amb dues proves guanyades, mentre que Nacho Dávila i Javi Mestre, molt regulars en les posicions capdavanteres durant la regata, van signar el tercer lloc.

El Maresme, aparador de l’esport nàutic internacional

Un cop celebrada la MedSailing, campionat que impulsa la imatge de la comarca, la pròxima gran cita del CN El Balís serà el Mundial Màster de Finn, que tindrà lloc del 18 al 25 de maig a les instal·lacions del club, i que contribuirà de nou en la internacionalització del Maresme, com a aparador de l’esport nàutic mundial.

Hi ha prevista la participació de prop de 400 esportistes arribats de tot Europa, Amèrica i Oceania, en una competició on s’hi donaran cita campions olímpics, del món i d’Europa i que aplegarà els millors regatistes veterans de l’especialitat d’arreu del planeta.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Sant Andreu de Llavaneres