Connect with us

Triatló

Més Ironman que mai

Diumenge 3 d’octubre, Calella i el Maresme acolliran una de les competicions esportives més importants i emblemàtiques de quantes se celebren al llarg de l’any a la nostra comarca: l’IRONMAN Barcelona, el famós triatló que s’ha convertit ja en tota una referència. Sens dubte, la prova atlètica més internacional de quantes acollim.

Enguany arriba amb una importantíssima novetat. I ho fa per a quedar-se. Al mateix temps que se celebrarà l’IRONMAN tradicional, també es disputarà la seva versió reduïda, el famós IRONMAN 70.3, que tants adeptes té. Aquesta última competició recorre la meitat de la distància del seu ‘germà gran’; és a dir, 3,8 quilòmetres en les aigües del mediterrani, 180,2 km amb bicicleta al llarg de la impressionant costa entre Calella i Montgat i, finalment, 42,2 km des de Calella al llarg de la costa passant per Santa Susanna i Pineda de Mar.

Al mateix temps que se celebrarà l’IRONMAN tradicional, també es disputarà la seva versió reduïda, el famós IRONMAN 70.3

La prova suposa tot un repte logístic i d’organització per part de l’empresa encarregada, així com per a l’Ajuntament de Calella, que un any més tindrà la impagable ajuda de centenars de voluntaris, sense els quals seria impossible l’èxit d’aquest IRONMAN. Fa dos anys, entre totes dues competicions, van donar el seu suport 2.500 voluntaris.

Serà el retorn de l’IRONMAN i l’IRONMAN 70.3 a Calella després de la pandèmia. A conseqüència d’això, els atletes internacionals (sempre han estat al voltant del 80% dels inscrits) estan incorporant-se a poc a poc i serà difícil que s’arribi a aconseguir els números de l’edició de 2019.

Fa dos anys van estar a Calella, sumant les dues competicions que es van disputar per separat (una el 19 de maig i l’altra el 6 d’octubre), 6.660 triatletes de 90 nacionalitats diferents, sent la més nombrosa la britànica. Es calcula que de tots ells només el 5% es poden considerar triatletes professionals. No obstant això, entre tots van fer possible que més de 40.000 visitants omplissin els hotels de Calella els dies previs, ja que molts d’ells ho fan amb les seves famílies i aprofiten la prova per a fer turisme.

L’IRONMAN és la prova més internacional del Maresme

Parlem d’un visitant/esportista de nivell econòmic mig/alt, ja que entre la inscripció, el viatge, el material, manutenció i allotjament es gasta al voltant de 5.000 euros. L’Ajuntament de Calella ha calculat que l’impacte econòmic directe de les dues proves atlètiques sumades suposen uns 20 milions d’euros d’ingressos a la ciutat.

PERFIL TIPUS
TRIATLETA IRONMAN


HOME
30-50 anys
63% casats
44% amb fills
☛ Porten 2/3 acompanyants

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Triatló