Connect with us

El Masnou

NORA GARCÍA Talent emergent

Millor Navegant femenina de 2020

El El Club Nàutic El Masnou no deixa de ser una escola de grans talents i excel·lents regatistes. Històricament així ha estat… i continua sent-ho. L’últim botó de mostra és Nora García de la Casa, de tan sols 15 anys, que ha estat escollida Millor Navegant de 2020 en categoria femenina a la Festa de la Vela Catalana.

Competint en classe Optimist G1, Nora García es va proclamar Campiona de Catalunya el 2020. Aquesta jove estudiant de l’ESO, apassionada del mar, va començar a navegar amb set anys de la mà del seu pare i forma part de la selecció catalana des dels onze anys: “El meu pare també va competir en la classe Optimist quan era jove i va arribar a participar en un Campionat d’Europa. Ara combina el seu treball de distribució amb la docència. El meu germà petit Daniel, de tretze anys, també navega“, ens explica Nora a la Base Nàutica del club.

Per edat i normativa, ara ha de deixar la classe Optimist i començar amb el següent vaixell, el 420

Curiosament va començar a jugar a futbol, esport que també li encanta, però des que va posar un peu a l’Optimist i va sortir a navegar, no ha deixat mai de sentir aquesta passió que l’ha portat a ser una de les millors de la categoria en l’àmbit espanyol i català: “Em fascina la mar, la sensació de llibertat, sentir l’aigua i el vent a la cara, la relació amb el vaixell i poder dominar-lo“, diu Nora, que el 6 de juliol complirà 16 anys.

Té a Natàlia Via Dufresne i Sílvia Mas, dues grans campiones del CN El Masnou, com els seus grans referents: “Tant de bo un dia pugui arribar on han arribat elles. Són una gran inspiració per a mi“. Nora vol compaginar la vela amb el Batxillerat Artístic: “M’encanta tot el que tingui a veure amb el disseny i la fotografia i m’agradaria dedicar-m’hi professionalment el dia de demà“.

Durant la setmana, si no té vacances escolars, només fa preparació física a la tarda: “Això sí, els caps de setmana i totes les festes, soc al mar entrenant, des de les deu del matí fins a les cinc de la tarda“.

La regatista del Club Nàutic El Masnou ha estat campiona de Catalunya de la classe Optimist G-1 per tercer any consecutiu

Per edat i normativa, ara ha de deixar la classe Optimist i començar amb el següent vaixell, el 420: “Ara la història canvia perquè en comptes de navegar sola tindré com a companya la meva amiga Mariona Ventura. El 420 és un mini creuer de tres veles, el doble que l’Optimist, i requereix més força i més tècnica, però estic molt il·lusionada amb aquest nou repte esportiu“.

Nora García sempre té molt present el que des de molt petita li va ensenyar el seu pare: “Que gaudeixi, que competeixi sense pressió i que sigui feliç”. Això sí, ho té molt clar: “M’encanta guanyar!“. També té paraules d’agraïment per al seu club: “El Masnou és la meva segona casa. Aquí he crescut com a esportista i espero seguir molts anys més“.

“Em fascina el mar, la sensació de llibertat, sentir l’aigua i el vent a la cara, la relació amb el vaixell i poder dominar-lo”

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in El Masnou