Connect with us

Ajuntaments

Nova participació de Pineda al Cicle de Passejades per a la Gent Gran

La caminata es desenvoluparà per camins del Parc Natural del Montnegre i Corredor

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Pineda de Mar participarà al Cicle de Passejades per a la Gent Gran impulsat per la Diputació de Barcelona en què ja participen més de 80 municipis de la província

Aquesta activitat té com a objectius oferir un element dinamitzador i motivacional, donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província i viure la natura de forma totalment adaptada a les possibilitats dels usuaris, motivar l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements sobre la natura, fomentar l’interès entre la gent gran per realitzar caminades amb certa regularitat, incidint en els hàbits saludables, i fomentar les relacions de grup i interpersonals en un ambient natural i adaptat a les necessitats de cadascú.

L'activitat tindrà lloc el 22 de gener de 2020

L’activitat tindrà lloc el 22 de gener de 2020

Es tracta d’una activitat oberta, de caire gratuït, enfocada a persones que superen els 60 anys i que estiguin habituades a realitzar activitat física de manera regular. Tots els recorreguts estan adaptats a les possibilitats del col·lectiu de gent gran, són suaus i assequibles, i majoritàriament discorren per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans.

La sortida dels autocars es realitza des dels 2 punts de recollida establerts, el Casal d’Avis de Poblenou i l’estació d’autobús ubicada al costat de l’església, i es programa a les 7.30 h del matí mentre que l’arribada a Pineda acostuma a ser entre les 16.30 h i les 17.30 h. Tot i això, el temps que es dedica a l’activitat de caminar no supera mai les 3-4 hores, amb distàncies que, en funció del desnivell i del recorregut de cada localització, es troben sempre entre els 6 i els 8 kilòmetres. Durant el recorregut es van realitzant diverses parades, algunes de caire cultural, natural o simplement per dosificar els esforços dels participants.

El cicle 2019-2020 va començar el dimecres 20 de novembre, i Pineda de Mar forma part d’un grup de 4 municipis juntament amb Sant Joan de Vilatorrada, Esparraguera i Santa Perpètua de Mogoda. Cada municipi exercirà d’amfitrió en una ocasió i rebrà els altres 3 en una jornada dissenyada per donar a conèixer els espais naturals i culturals de cada territori als 3 grups de convidats, que estaran conformats per un màxim de 54 persones cadascun. La programació és la següent:

  • Sant Joan de Vilatorrada: 20 de novembre de 2019
  • Pineda de Mar: 22 de gener de 2020
  • Santa Perpètua de Mogoda: 19 de febrer de 2020
  • Esparraguera: 18 de març de 2020
  • Passejada de cloenda: durant la primera quinzena de maig de 2020 a Santa Coloma de Gramanet. Es tracta d’una passejada conjunta amb la resta de municipis adherits al programa i organitzada per l’Oficina d’Activitats Esportives de la Gerència d’Esports de la Diputació de Barcelona.

L’activitat que té lloc a Pineda de Mar el 22 de gener de 2020, en què el grup de Pineda actuarà com a amfitrió dels altres tres grups, es desenvoluparà al llarg d’un recorregut forestal per camins i pistes del Parc Natural del Montnegre i Corredor.

Les regidories d’Esports i Benestar Social de l’Ajuntament de Pineda de Mar articulen les inscripcions a l’activitat a través dels Casals d’Avis de les Mèlies i de Poblenou, on hauran d’adreçar-se tots aquells que vulguin participar per formalitzar la seva inscripció, dintre dels 30 dies anteriors a cada sortida i fins a exhaurir les places disponibles, tancant inscripcions 1 setmana abans de la data de la sortida.

L’equip bàsic que ha de portar cada participant és: roba còmoda, calçat adequat, gorra i ulleres de sol, 1 litre d’aigua, carmanyola per esmorzar i dinar i bastons (opcionals).

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments