Connect with us

Futbol

ONA BATLLE, Millor jugadora del Manchester United 2020-21

Hi ha nombrosos esportistes del Maresme que triomfen en els seus respectius esports fora de les nostres fronteres. És el cas de l’Ona Batlle. La de Vilassar de Mar va créixer com a futbolista al seu poble i es va acabar de formar al FC Barcelona. Després, el destí l’ha portat a defensar la samarreta d’un dels grans clubs del futbol mundial, el Manchester United.

Anglaterra als seus peus : Coratge Caràcter Talent

Estaves predestinada a ser futbolista…
Crec que sí, perquè de nena jo em quedava fascinada veient entrenar i jugar al meu germà gran Joan al Vilassar de Mar. Jo volia ser com ell!

I vas poder fer-ho…
Sí, però vaig trigar uns anys. Esportivament parlant, el meu primer esport va ser el patinatge artístic. Vaig començar al club de Vilassar patinant al Pavelló Paco Martín.

I als 6 anys…
Per fi em van apuntar a jugar a futbol al Vilassar de Mar, on vaig jugar fins a l’edat d’aleví, sempre en Futbol 7.

Jugaves amb nois i ja destacaves…
Va ser una etapa molt bonica que va contribuir a la meva formació. Recordo amb gran afecte la temporada que vam ser campions de Lliga en aleví amb Pau i Marc com a entrenadors.

Va canviar la teva vida quan el Barça va trucar a la teva porta?
Totalment. Porto Vilassar de Mar al meu cor, però crec que tot el que soc futbolísticament li dec al Barça, perquè és on vaig acabar de formar-me com a futbolista. Sobretot perquè no té res a veure jugar a Futbol 7 que a Futbol 11. Al Barça vaig aprendre a atacar bé, a defensar, a voler la pilota, a jugar amb sentit… vaig evolucionar moltíssim.

“Vaig començar a jugar amb nois, però va ser al Barça on vaig formar-me com a futbolista”

Quants anys vas estar anant a la Ciutat Esportiva?
Sis. Vaig jugar dos anys d’infantil, dos de cadet-juvenil i dos en el segon equip, el Barça B. Vaig arribar a anar convocada una vegada amb el primer equip per a un partit de Champions League davant el PSG.

Per què vas decidir deixar el Barça?
En aquell moment no em veia capaç de guanyar-me un lloc de titular al Barça i volia seguir progressant, jugant, no estancar-me, per això vaig decidir fitxar pel Madrid CFF, un club molt familiar on em van tractar de meravella.

I un any més tard… al Llevant.
Em van presentar un projecte molt bonic, molt professional i el meu desig era posar el meu gra de sorra després de superar l’operació de turmell. Estic molt agraïda al Llevant perquè a València només em van passar coses bones.

Com el teu debut amb la selecció espanyola absoluta.
Va ser el 17 de maig de 2019, per a jugar un amistós davant Camerun. No m’ho esperava. Estava a la universitat i em vaig quedar en xoc en conèixer la notícia, perquè era un somni que tenia des de petita i que s’anava a fer realitat.

I en només dos anys amb el Llevant se t’obren les portes de la lliga anglesa. Això no passa cada dia…
Va ser una gran alegria rebre aquesta oferta. Sempre havia tingut el somni de jugar a l’estranger i després de parlar-ho amb la meva família vaig decidir aprofitar aquesta oportunitat. Pertànyer a un club tan històric com el Manchester United és un orgull.

Et va costar adaptar-te?
Sí i no. Viure en una ciutat nova, un altre país, un altre idioma, altres costums, horaris… costa una mica al principi, però a l’United m’ho han posat molt fàcil. Tot és molt professional i des del minut u m’he sentit com a casa. El pitjor? Haver de jugar sense públic, perquè es perd una mica la màgia del que és el futbol a Anglaterra.

“Estic molt bé a Manchester en tots els sentits, però soc molt de Vilassar i ho trobo a faltar”

Com és?
Crec que estan un passo a dos per davant de l’espanyol, encara que a Espanya s’ha avançat moltíssim en els últims anys. A Anglaterra el futbol femení està molt arrelat, es donen tots els partits per televisió i ara que torna el públic als estadis el clima a les graderies és preciós. A Manchester és brutal com s’estima i se segueix l’equip femení. Juguem en l’estadi de l’equip sub-23 i venen milers de persones a veure’ns. Jo em sento molt estimada aquí.

Et van triar millor jugadora de l’equip en la teva primera temporada…
Sí, va ser una gran i emotiva sorpresa. Va ser una votació dels membres de l’staff tècnic i les components de la plantilla, per això el premi em fa una il·lusió tremenda. Que la teva pròpia gent et valori així és una cosa a la qual li dono molt mèrit.

Fins quant a Manchester?
Vaig signar dos anys amb opció a un. I ja es veurà. El futbol dona moltes voltes, encara que haig de dir que aquí soc molt, molt feliç.

Es va publicar que el Barça t’està seguint…
El Barça és ara mateix la gran referència del futbol europeu i em vaig alegrar moltíssim dels èxits que han aconseguit. Guanyar la Champions League és una cosa sorprenent i molt difícil. Tinc moltes amigues en el Barça, és veritat, però no puc parlar del que no ha passat.

“El meu gran somni, a més d’aixecar títols a l’United, és guanyar coses importants amb la selecció”

El teu somni?
A més de guanyar títols amb el United, fer-ho amb la selecció. Ja vaig guanyar campionats amb la Sub-17 i Sub-19 i m’agradaria fer-ho amb l’absoluta.

Has estat tot l’estiu a Vilassar de Mar…
Això ha estat el millor de tot! Gairebé vaig plorar d’alegria en tornar a casa després d’estar un any a Anglaterra sense poder viatjar per culpa de la pandèmia. Això sí que va ser dur, estar tant de temps lluny de la família. Jo soc molt de Vilassar de Mar, de la

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol