Connect with us

Premià de Mar

Pau Delclós. SUBCAMPIÓ de la copa d’europa de la classe patí júnior

Regatista del Club Naùtic Premià de Mar

Recentment es va disputar en el Club Patí Vela de Barcelona la Copa d’Europa d’aquesta modalitat nàutica, tan arrelada a Catalunya en la categoria juvenil i absoluta. Hi van participar vuit clubs, un d’ells el Club Nàutic Premià de Mar, en el seu cas amb un sol representant: Pau Delclós, que el passat 28 de novembre va complir 17 anys. Aquest jove patinista es va convertir en el gran protagonista de la competició en quedar subcampió en totes dues modalitats, un èxit esportiu molt destacat si tenim en compte que hi van participar campions de Catalunya, Espanya i fins i tot d’Europa, com Mar Vilardell.

Amb 17 anys acabats de complir, es va imposar als grans favorits d’aquesta competició tan arrelada a Catalunya

Patró del patí ‘Burriac’, en honor a la coneguda muntanya del Maresme, Pau explica que la seva passió per la mar i el patí vela li ve del seu progenitor: “Un company de feina del meu pare tenia una casa a Cabrera de Mar i navegava en aquest club. Mon pare va anar un día amb ell i va acabar fent-se soci del nàutic. Jo vaig començar a acompanyar-lo des dels tres anys. Després em vaig iniciar als campus d’estiu i quan tenia vuit anys ja vaig començar a entrenar amb regularitat amb el patí vela. L’ambient de la classe era fantàstic. Em va seduir aquell món i l’alegria i bona relació que hi havia entre tots, fins que en 2017 vaig començar a participar en proves oficials”.

La desaparició del Club Nàutic Cabrera va obligar Pau Delclós, així com a molts altres regatistes, a haver de buscar un altre espai on entrenar i competir i va triar el Club Nàutic Premià de Mar, tant per proximitat geogràfica com per qualitat esportiva: “Ens van presentar un projecte molt atractiu a tota la flota de patí vela i vam venir tots en grup a Premià, on particularment estic molt a gust, tant pel tracte personal com per les condicions d’entrenament i facilitats”.

En ser un esport estrictament amateur, Pau Delclós, que viu a Barcelona, només entrena els dissabtes, si bé amb l’arribada de la primavera i l’estiu arriba a practicar fins a tres vegades per setmana: “Pot dir-se que va ser una sorpresa aconseguir el subcampionat de la Copa d’Europa, per això quan vaig creuar primer en l’última i tercera regata vaig deixar anar un crit d’alegria. Em va semblar un comiat perfecte de la meva etapa del júnior”.

“Estic molt a gust al Club Nàutic Premià de Mar pel tracte i totes les facilitats que em donen”

Pau Delclós es defineix ell mateix “com un patinista de copes més que de campionats”. Els seus principals èxits han estat relacionats amb aquesta classe de competició. En 2018 va ser el segon de la categoria infantil de la Copa Catalana. A l’any següent, 2019, va ser el segon classificat absolut en la Copa Catalana i aquest mateix any, tercer absolut i segon de la categoria juvenil de la Copa d’Espanya. Aquest 2021, com hem dit, segon absolut i juvenil de la Copa d’Europa.

Per a 2022 el seu objectiu és molt clar: “Classificar-me per al Campionat d’Espanya… i continuar aprenent, que és la millor manera de competir”, sentencia amb gran seguretat i aplom malgrat ser tan jove. Ell mateix es defineix com “un regatista competitiu, encara que també realista, ja que sempre analitzo les meves opcions en virtut de les condicions meteorològiques i dels contrincants”. Sens dubte, el Club Nàutic Premià de Mar compta amb un magnífic esportista… i de gran futur.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Premià de Mar