Connect with us

Clubs

Per primera vegada en la seva història, el CN Mataró, campió de Lliga!

Per primera vegada en la seva dilatada història, l’equip femení de waterpolo del CN Mataró ha conquistat el títol de Lliga, trencant una hegemonia de nou anys consecutius del CN Sabadell.
La decisió la va prendre la Comissió Delegada de la Real Federació Espanyola de Natació que, davant l’estat d’alarma viscut per la pandèmia del coronavirus, havia decidit cancel·lar les lligues, tant masculina com femenina. En un primer comunicat ja es va informar que la proposta de la RFEN seria que el CN Barceloneta en homes i el CN Mataró en dones, ja que eren els líders de la competició en el moment de la cancel·lació, fossin proclamats campions de Lliga. Va haver de passar més d’un mes perquè aquesta proposta tingués el vistiplau de la comissió delegada i fos oficial.
Malgrat no haver-se pogut completar ni la fase regular ni els play off, res ni ningú pot treure-li cap mèrit a les pupil·les de l’entrenadora brasilera Marina Zablith, que només havien perdut un partit i van aconseguir derrotar al CN Sabadell en la seva piscina, fet que no ocorria en Lliga des de feia nou anys.
El CN Mataró havia confeccionat una plantilla precisament per això, per lluitar per tots els títols, amb els fitxatges, entre d’altres, d’Anni Espar o Irene González, i aquesta decidida aposta ha donat els seus fruits. Per tant, moltes felicitats a tots els components de la plantilla: Marina Zablith, Pau Cardenal i Carles Roy (staff tècnic), Blanca Corominas, Laura Vicente, Helena Lloret, Anna Gual, Brigitta Games, Irene González, Clara Cambray, Cristina Nogué, Marta Bach, María Bernabé, Anni Espar, Queralt Bertrán, Loréne Derenty i Aina Bonamusa.

Dani Ballart, nou entrenador

Dani Ballart

Dani Ballart

I just uns dies abans de fer-se oficial el títol de lliga del waterpolo femení, el CN Mataró va anunciar que havia decidit revelar a Marina Zablith per Dani Ballart, un dels millors jugadors espanyols de waterpolo de tots els temps. Ballart pertany a la ‘generació d’or’ d’aquest esport, amb quatre Jocs Olímpics a la seva esquena (plata a Barcelona ’92 i or a Atlanta ’96), a més d’haver estat dues vegades campió del món (Perth ’98 i Fukuoka 2001). Dani va entrenar la temporada passada a Egipte i ara ha acceptat el repte de portar al CN Mataró a cotes encara més altes.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs