Connect with us

Calella

El ‘petit gran club’ ha fet 30 anys

 

El CN Calella, segons el seu lema, és un ‘petit gran club’. Una entitat històrica i de referència tant a Calella com en la natació catalana que el passat 14 de gener va celebrar el seu 30è aniversari. Una festa dins de l’aigua, amb exhibició inclosa de les components de l’equip de natació sincronitzada. I també fora d’ella, en la Fàbrica Llobet, que va reunir a més de 270 persones d’aquesta gran família que és el CN Calella.

La festa d’aniversari va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la vila, Montserrat Candini, que va destacar al seu parlament els valors formatius de l’entitat i la importància que té dins del teixit esportiu del municipi.

Per parlar dels inicis del CN Calella cal remuntar-nos  al setembre de 1986, quan la Piscina Municipal va obrir les seves portes per primera vegada. La feina d’organitzar i impartir els cursos de natació va recaure sobre les espatlles d’Isabel Illa i Dorly Strobl (des de 2013 la piscina porta el seu nom en reconeixement a la seva tasca).

Podem dir que el Club Natació Calella és fill i conseqüència directa de la construcció d’un equipament esportiu públic com és la Piscina Municipal per part de l’Ajuntament de Calella. Sense aquella decisió política de construir la piscina, el CNC segurament mai no hauria existit.

L’acta de Constitució del Club Natació Calella es va signar el 15 de gener de 1988, dia del naixement i fundació del club sota la presidència de Joan Serras. Des d’aquell gener de 1988 han passat molts anys i molts esdeveniments. El petit i modest club que tenia 21 socis i 13 nedadors l’any 1988 ha passat a ser un petit gran club, amb 500 socis, prop de 1.100 abonats a la piscina  i 260 nedadors i nedadores federats l’any 2017. El Club Natació Calella del segle XXI desenvolupa una important tasca esportiva i també una important tasca social a la ciutat de Calella. A dia d’avui té una plantilla de més de 30 persones entre gerència, secretaria-recepció i administració, socorristes, monitors, i entrenadors.

A banda de les 30 edicions consecutives de la Travessa a la Platja de Calella, el club ha organitzat dos grans esdeveniments d’àmbit nacional i internacional en col.laboració amb el Crol Centre Calella: els Campionats d’Espanya de Natació Absoluts d’estiu (l’any 2005) i el Campionat d’Europa Júnior de Natació Sincronitzada (l’any 2007).

Des de 2016 el nou president es Raül Claramunt, empresari i esportista molt arrelat a Calella: “Són moltes les persones que han protagonitzat i fet possible el creixement del Club Natació Calella al llarg dels anys, persones que d’una manera o altra han contribuït amb el seu esforç i dedicació a fer créixer l’entitat”.

La seva filosofia es molt clara: “El club té com a principal objectiu formar a nens i nenes en la pràctica  esportiva de la la natació, però per damunt de tot, transmetre’ls aquests valors i formar-los com a persones. Més que “fabricar grans campions” l’objectiu principal del nostre club és “fabricar grans éssers humans”. Aquest és el nostre principal afany i ho ha estat des del dia de la fundació”.

El club ja ha entrat en la seva edat de maduresa i ara es proposa molt seriosament com a objectiu de futur l’ampliació de les instal.lacions municipals amb la construcció d’una segona piscina, en aquest cas descoberta. “El club i la ciutat de Calella s’ho mereixen” sentencia el president Raül Claramunt.


Els valors del club

1. Aprendràs que la natació és un esport dur i sacrificat, però noble i just com cap altre.

2. Aprendràs que l’autodisciplina i la constància tenen un increïble poder.

3. Aprendràs que cal treballar molt dur per aconseguir allò que desitges.

4. Aprendràs que no has de defallir quan les coses no surtin com tu voldries. Aixeca’t de nou i continua esforçant-te!

5. Aprendràs que l’èxit és un procés, i no pas un resultat… i que la clau de l’èxit rau en superar-se a un mateix.

6. Aprendràs que sempre s’ha de respectar els companys i també els rivals, i que saber perdre és tan important com saber guanyar.

7. Aprendràs que si ets un bon company i treballes en equip, tothom se’n beneficia [tu el primer].

8. Aprendràs que les amistats forjades a la piscina, són per a tota la vida.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella