Connect with us

Clubs

UD Cirera, els gols de la solidaritat

 

La recollida de joguines és un clàssic del club

La recollida de joguines és un clàssic del clubLa UD Cirera, coneguda pels seus socis i seguidors com ‘sentiment groc’, va celebrar a la temporada 2010-2011, sota la presidència d’Antonio Jiménez, el seu 50è Aniversari. Avui, amb Daniel Morillo al capdavant de l’entitat, s’ha convertit en un dels clubs de futbol més importants de Mataró i del Maresme. Amb més de 500 llicències, 70 tècnics i 32 equips, entre ells diversos femenins i un de futbol adaptat, pot presumir d’haver format una gran família que, amb el pas dels anys, va enfortint-se i engrandint-se.

No obstant això, el que fa diferent al Cirera de la gran majoria de clubs és el seu extraordinari projecte social, tan important o més que el futbolístic. Tots els equips competeixen per obtenir el millor resultat possible en el terreny de joc, evidentment, però hi ha un altre partit on la victòria del Cirera és sempre segura: el de la solidaritat.

L’històric club de Mataró es bolca tot l’any en campanyes socials i solidàries

La recollida de joguines és un clàssic del club

Dani Morillo comparteix les paraules de Laura Seijo, responsable de l’àrea social del club: “El nostre objectiu principal és sensibilitzar els nostres jugadors i les seves famílies de les diferents problemàtiques de què estem envoltats en la societat on vivim. La nostra intenció és formar persones, no només jugadors. Per tant fem les nostres pròpies campanyes de sensibilització i a la vegada ens adherim a les proposades per l’Ajuntament de Mataró o en col·laboració amb altres entitats”. El president ho resumeixen en una frase: “Ens agrada guanyar dins del terreny de joc, però sobretot fora d’ell també”.

Acció social del Cadet B

Les accions més importants que duu a terme el club al llarg de tota la temporada són, principalment: Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA (aquest dia es commemora d’una manera especial, lluint els jugadors/es a l’equipació un llaç vermell); Dia Mundial contra la violència (participació amb fotografies amb lemes en contra de la violència i sempre amb la lectura del manifest); Torneig a favor de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (venda de loteria de l’associació i amb l’organització d’un torneig de futbol amb l’única intenció de recaptar fons econòmics per a la investigació); Campanya de recollida d’aliments a favor del menjador Sant Joaquim de Mataró (aprofitant la presentació dels equips a l’inici de la temporada és habitual fer una campanya de recollida dels aliments; en un sol dia es van recollir més de 750 kg d’aliments) i la tradicional Campanya de recollida de joguines (una part es porta  a la Creu Roja i una altra es destina al centre d’acollida de menors CRAE Pere IV de Mataró. L’any passat van rebre aquests regals més de 1.700 nens).

L’entitat va ser premiada i reconeguda per la FCF


Intercanvi d’oportunitats

La UD Cirera valora l’esport com una eina que contribueix al benestar físic, psíquic i social de les persones, i que pot constituir-se com a eina fonamental d’integració social en col·lectius en risc d’exclusió. L’Àrea Social del club es posa a treballar en aquest sentit elaborant projectes adreçats a aquests col·lectius. Un d’ells és el projecte ‘Intercanvi d’oportunitats’ que es va iniciar la temporada 2016-17 i que pretén vincular un equip a una entitat social amb l’objectiu d’intercanviar oportunitats, aprenentatges, experiències i valors.

Es tracta d’unir col·lectius perquè cadascun d’ells aprengui de l’altre, un intercanvi d’oportunitats i aprenentatges, d’experiències i valors.  Cadascun dels equips de la UD Cirers, des de cadets fins amateur, està vinculat a una entitat social amb la qual col·laboraran durant tota la temporada realitzant activitats conjuntes i voluntàries. El objectius són: conèixer millor la realitat social del moment per formar persones, aprendre a valorar el que tenim, promoure actituds prosocials col·laborant amb les entitats socials, intensificar el vincle amb la ciutat, Mataró, i ajudar els nois i noies a madurar amb major sensibilitat social.

 

 

Entitats de col·laboració

Equip: Amateur

Entitat: CENTRE PENITENCIARI DE JOVES (LA ROCA)

OBJECTIU: Col·laborar amb la reinserció de presos.

Equip: Juvenil A

Entitat: CENTRE DE SALUT MENTAL DE MATARÓ

OBJECTIU: Disminuir l’estigma de la malaltia mental.

Equip: Juvenil B

Entitat: CRAE PERE IV

OBJECTIU: Col·laborar en la integració i millora de la infància més vulnerable.

Equip: Cadet Juvenil Femení

OBJECTIU: Sensibilitzar els nostres jugadors i famílies de les diferents problemàtiques que ens envolten.

Equip: Cadet A

Entitat: MENJADOR SANT JOAQUIM

OBJECTIU: Lluitar contra la pobresa i obtenir mecanismes de col·laboració per pal·liar-la, en la mesura del possible, a la nostra ciutat

Equip: Cadet B

Entitat: SPAM

OBJECTIU: Col·laborar en la millora de la qualitat de vida dels animals abandonats.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs