Connect with us

Ajuntaments

Pineda de Mar estrena dues Vies Braves

Pineda de Mar compta des d’aquest estiu amb dos itineraris marins senyalitzats, de 0,8 km i 0,5 km, destinats a la pràctica de la natació en aigües obertes i la immersió lleugera o snorkelling. Es tracta de les Vies Braves, un projecte pioner al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona

A Pineda s’han programat 12 activitats gratuïtes al llarg de l’estiu

Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. A partir d’aquest estiu, Pineda de Mar compta amb dues vies: la Via Brava Pins – Pescadors, de 0,5 km i d’una durada d’entre 13 i 22 minuts, i la Via Brava Poblenou – La Riera, de 0,8 km de recorregut, amb una durada d’entre 18 i 16 minuts i dificultat mitja.

Tant a la platja dels Pins com a la platja del Poblenou, els usuaris disposaran d’uns plafons informatius amb les característiques de les vies, recomanacions d’ús, seguretat, biodiversitat i característiques del fons marí. Ambdues vies es podran practicar durant la temporada de bany (a partir del mes de juny) i estan destinades als usuaris que vulguin gaudir de l’esport i del mar.

Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques

Més d’1 km d’itineraris marins aptes per a tots els nedadors, siguin del nivell que siguin, que acolliran diferents activitats, al llarg de l’estiu, destinades a fomentar la pràctica esportiva i recreativa al mar. A banda de la natació lliure i l’snorkelling, les activitats que s’hi ofereixen inclouen sortides guiades, modalitats de natació no competitives, sessions d’iniciació i perfeccionament de la natació o trobades per a fer operacions de neteja dels fons marins dels itineraris.

A Pineda s’han programat 12 activitats gratuïtes al llarg de l’estiu. Les persones interessades a participar en aquestes sessions s’han d’inscriure de manera gratuïta i prèviament a la pàgina web de la via de Pineda clicant damunt l’activitat que volen realitzar.


El calendari de les activitats de les Vies de Pineda de Mar es pot consultar a:

viesbraves.com/vies-costa-barcelona/via-brava-pineda-poblenou

viesbraves.com/es/vias-costa-barcelona/via-brava-pineda-pins

Pineda de Mar gaudeix del servei gratuït whatsapp Vies Braves amb un

grup propi. En aquest enllaç hi ha tota la informació d’aquest servei gratuït:

viesbraves.com/whatsapp-vies-braves


Sobre les Vies Braves

Vies Braves és la primera experiència marítima del món catalogada com a sostenible. Ho certifica el segell Biosphere atorgat per l’Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l’Organització Mundial de Turisme. Es tracta d’una iniciativa pionera al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.

A la Costa Brava hi ha 14 Vies habilitades a la Costa Brava, que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar. A Costa Barcelona n’hi ha 10 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Pineda de Mar i Barcelona ciutat.

La majoria dels itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat…), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d’ús i seguretat.

El projecte Vies Braves es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en set municipis de la Costa Brava i un a l’interior de la demarcació de Girona.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava, Miquel Sunyer, i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic, impulsen aquesta iniciativa publicoprivada.

A la demarcació de Barcelona, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, promotora també de la iniciativa, i dels ajuntaments de Calella, Santa Susanna, Pineda de Mar, Cercs i Vilada, i el Consell Comarcal del Berguedà.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments