Connect with us

Ajuntaments

Piscina municipal de Mataró, esport i salut a l’abast de tothom

La Piscina Municipal, juntament amb el Velòdrom Municipal que se situen de costat, és una de les instal·lacions amb més història de la ciutat on molts mataronins i mataronines han après i encara continuen aprenent a nedar.

A més del bon servei que ofereixen els seus tècnics en l’ensenyament dels diferents nivells de natació, també hi ha cursets d’activitats aquàtiques de diferents intensitats. És un equipament esportiu amb dues piscines, una de 25 x 12,5 m i l’altra de 12,5 x 4 m. Disposa de sauna, sala de fitness i sala d’estiraments com a serveis complementaris. S’ofereix servei de bany al qual pot accedir tothom que sàpiga nedar i s’hi realitzen activitats aquàtiques i cursets de natació de diferents nivells i per a totes les edats: infants, joves, adults i gent gran.

També ofereix diferents opcions de pagament: tiquet puntual, abonament mensual o abonament trimestral, amb descomptes diversos.

Temporada a ple rendiment

Les inscripcions d’aquest curs 2022-2023 han tornat amb força un cop superats els dos cursos de la pandèmia i aquest mes de setembre (tot i que la matrícula és viva) hi ha 1.093 inscripcions al servei de bany quan l’any passat van ser 950. Pel que fa als cursets per a adults, hi ha 572 inscripcions davant de les 493 del curs 2021-2022. I pel que fa als cursets infantils, n’hi ha 299 infants per sobre dels 245 de l’exercici anterior.

La col·laboració de la Piscina Municipal amb els centres educatius és un eix fonamental que té per objectiu que tots els nens i nenes de la ciutat tinguin nocions bàsiques de natació i la flotabilitat incorporada com a element de seguretat. Aquest curs 30 centres educatius de la ciutat amb un total de gairebé 2.000 alumnes aprendran o milloraran la seva tècnica de natació a la Piscina Municipal. Els participants en els Jocs Escolars de la ciutat també fan servir aquesta instal·lació en la celebració del Campionat de Natació Escolar.

Els beneficis de l’esport a l’aigua són diversos i avui en dia coneguts per la majoria de la població. Al fer l’esport en condicions d’immersió i a causa de la flotació promoguda per l’aigua es redueix el risc de lesions i també és un medi apte per a persones amb mobilitat reduïda. A més, s’estimula la circulació sanguínia, s’exerciten totes les articulacions, s’estira tot el cos i es reforça l’aparell respiratori, entre d’altres.

VINE I NEDA!

Av. del Velòdrom, 25 (08304 Mataró)

Tel: 93 741 61 61 Fax: 93 741 61 62

piscinamunicipal@ajmataro.cat

Horari: de dilluns a divendres de 6.45 a 21.30 h, dissabtes de 9 a 14 h.

Horari d’inscripcions: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i de dilluns a dijous de 16 a 19 h.

More in Ajuntaments