Connect with us

Federació Catalana de Futbol

Plans de competició de futbol i futbol sala temporada 2020-2021

El futbol arrenca a l’octubre

La Federació Catalana de Futbol va aprovar a l’agost els plans de competició del futbol i futbol sala per a la temporada 2020-2021. L’acord, subscrit pels membres de la Junta Directiva, presenta com a principal novetat en el futbol amateur masculí la creació de subgrups a Primera Catalana i Segona Catalana, per reduir el nombre de jornades després de l’ampliació de la xifra d’equips participants.
Alhora, totes dues categories, amb inici previst pel cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, tindran dues fases diferenciades de competició: una primera de lliga regular, amb subgrups distribuïts per proximitat geogràfica, i una segona per l’ascens o bé per la permanència, amb sistema cremallera, en funció de la classificació obtinguda en la primera fase. En tots els casos, els equips iniciaran la segona fase amb zero punts, sense acumular-se la puntuació obtinguda en la primera fase.
Un any més, serà la UE Vilassar de Mar el representant del Maresme que jugarà a la categoria més alta, a la Tercera Divisió. Per segona temporada consecutiva serà Albert Aybar, ‘Peque’, el responsable d’una plantilla que s’ha reforçat a consciència per millorar l’excel·lent campanya que va fer el passat curs futbolístic. Van acabar en setena posició i imbatuts en el seu camp, el Xevi Ramon.

El Mataró, a per l’ascens a Tercera

La Primera Catalana, on el Maresme només tindrà com a representant al CE Escola Mataró, estarà conformada per un total de 40 equips i contindrà dos grups de 20 equips cadascun. A la vegada, cada grup es dividirà en dos subgrups de 10 equips, que disputaran una primera fase de dues voltes. La classificació final determinarà el seu pas als dos subgrups d’ascens –del primer al quart classificat de cada subgrup de la primera fase–, o als quatre subgrups de permanència –del cinquè al desè classificat–, també amb competició a dues voltes.

Nou equips maresmenc a Segona

Per la seva part, la Segona Catalana estarà formada per 126 equips, distribuïts en sis grups amb la següent composició:
Tres grups de 22 equips a la província de Barcelona, un grup de 20 equips a la província de Girona, un grup de 20 equips a la província de Lleida i un grup de 20 equips a la província de Tarragona.
Els grups de 22 conjunts es dividiran en dos subgrups d’11 equips, amb una primera fase de dues voltes. Del primer al tercer classificat passaran al subgrup d’ascens, mentre que del quart a l’onzè ho faran als quatre subgrups de permanència, amb competició a dues voltes.
Tordera i Malgrat estarán al Subgrup 1 B, amb equips de Girona, mentre que CE Premià, Vilassar de Mar B, Argentona, Sant Pol, Masnou, Los Molinos y Cirera jugarán la primera fase del Subgrup 2 A.
On no hi ha hagut novetat en la composició dels grups ha estat a la Tercera Catalana. En el grup 4 estará el gruix dels equips del Maresme: Cabrera, Tiana, Premià de Dalt, Montgat, Vilassar de Dalt, Palafolls, Sinera United, Cabrils, Los Molinos B, Llavaneres, Santvicentí, At.Masnou, La Llàntia, Mataronesa, Calella i Alella 2013. Finalment, el Sant Pol B anirá al grup 17.
Al tancament d’aquesta edició, l’FCF encara no havia fet públic la composició dels grups de Quarta Catalana, on el Maresme compta amb un nodrit grup de clubs participants.

 

ELS EQUIPS DEL MARESME

Tercera Divisió
– UE Vilassar de Mar

Primera Catalana

(Subgrup 1 B)
– CE Escola Mataró

Segona Catalana

(Subgrup 1 B)
– CD Malgrat A
– CF Tordera A

(Subgrup 2 A)
– CE Premià A
– UE Vilassar de Mar B
– CF Argentona A
– At. Sant Pol, A
– CD Masnou A
– UD Los Molinos A
– UD Cirera A

Tercera Catalana

Grup 4
– UE Cabrera A
– CCE Tiana A
– CD Premià de Dalt
– FE Montgat A
– CE Vilassar de Dalt A
– CD Palafolls A
– CA Sinera United A
– CE Cabrils A
– UD Los Molinos B
– CE Llavaneres A
– CFSantvicentí A
– AT Masnou A
– AD La Llantia A
– UD Mataronesa
– CF Calella A
– AE Alella 2013 A
Grup 17
– St.Pol B

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Federació Catalana de Futbol