Connect with us

Bàsquet

CB Boet Maresme Mataró, la consolidació d’un gran club

Parlar del Club Bàsquet Boet Maresme Mataró és fer-ho d’un dels clubs esportius més importants de la nostra comarca i, si parlem exclusivament de bàsquet, d’una de les entitats més importants de Catalunya. Vam poder comprovar-ho amb ocasió de la presentació de la temporada 2023-2024.

El reformat pavelló Eusebio Millán de Mataró va viure una jornada inoblidable, on es van donar la mà el present i el futur amb la presència de més de 600 pares, mares i familiars. Els jugadors més veterans del club van sortir al parquet amb els integrants dels equips inferiors, una comunió que posa en relleu la filosofia del CB Boet: apostar pel talent de la casa, pel planter.

Present i futur es van donar la mà el dia de la presentació

Així va ser com van desfilar més de 500 jugadors i jugadores que formen els 42 equips del club. Ni més ni menys que 18 femenins i 22 masculins. Sense desmerèixer ningú, va brillar amb llum pròpia el primer equip femení, entrenat per Enric Cervera, que és el que competeix en la categoria més alta: la LF Challenge, la segona divisió del bàsquet espanyol.

Durant la presentació, les components del Talenom Boet Mataró van oferir als presents la consecució de l’últim trofeu conquistat, la Lliga Catalana Challenge. Té un enorme mèrit que el primer equip femení estigui competint en la divisió de plata. Exigeix un gran esforç econòmic haver de viatjar a Melilla, Tenerife, Extremadura, Zamora, Madrid… d’aquí el gran pes i importància que tenen els patrocinadors del club.

Més de 500 esportistes formen els 42 equips (18 femenins i 22 masculins) d’una de les entitats més importants de Catalunya

Per la part masculina aquest any es torna a unir a la família l’equip d’esport adaptat FEDAMAR. També es va gaudir del sènior Lliga EBA, que el dia 3 de desembre va disputar la final de Lliga Catalana EBA contra la Bisbal a Girona.

Per poder gestionar una entitat d’aquesta magnitud és imprescindible una gran organització en tots els sentits, d’aquí ve que el treball de la junta directiva i dels diferents coordinadors sigui tan important. Al capdavant de tot hi ha el gerent, Albert Peña, però si el CB Boet té una persona imprescindible, aquesta persona és Quim Navarro, l’alma mater del club, l’home que ha estat davant i darrere, lluitant i treballant incansablement des de novembre de 1981, any en què va néixer la Unió Esportiva Bàsquet Pla d’en Boet.

L’equip femení juga a la segona màxima categoria del bàsquet espanyol

Dos anys més tard va passar a dir-se Associació Esportiva Pla d’en Boet i a més de bàsquet va haver-hi seccions de voleibol (desapareguda el 2009 per donar naixement al Club Voleibol Mataró) i futbol sala.

La presidència de Quim Navarro és tot un exemple de dedicació a un barri, a un equip i a una ciutat, perquè el CB Boet és tot un referent per a Mataró, com es va encarregar de destacar en la presentació l’alcalde David Bote, acompanyat de la regidora d’Esports Beatriz Delgado.

Organigrama CB Boet Maresme Mataró

  • Alberto Peña – Gerent
  • Lluís Escudero – DT masculi // Enric Cervera – DT femení
  • Josep Márquez – Coordinació masculí // Judit Zamorano – Coordinació femení
  • Lluís Escudero – Escola de bàsquet
  • Anna Benedicto – Cap Àrea Rendiment
  • Maria Navarro – Administració
  • Joan Navarro – Comunicació
  • Joan Campmany – Competicions

More in Bàsquet