Connect with us

Bàsquet

El Maresme ja té el seu primer equip de bàsquet amb cadira de rodes

És una gran notícia per a tota la comunitat esportiva del Maresme, efectivament, perquè la nostra comarca ja té el seu primer equip de bàsquet amb cadira de rodes. Una realitat que ha estat possible gràcies a l’interès i treball d’Ivan Bustos.

Aquest exjugador de bàsquet de 38 anys del Vilassar de Mar, també del CB Cabrera i CB Boet en categories inferiors, ha sabut trobar la complicitat i l’ajuda necessària en la Unió Esportiva Mataró i, també, en el Club FEM, entitats que col·laboren conjuntament des de fa temps perquè els esportistes amb discapacitat intel·lectual puguin practicar el bàsquet. I a partir d’ara també ho podran fer aquells esportistes amb discapacitat física.

JA SÓN 8 JUGADORS I AQUEST JUNY COMENÇARAN A FER EXHIBICIONS 3X3 A DIFERENTS CIUTATS DE CATALUNYA

Un accident sofert el 2018 va obligar Ivan Bustos a deixar el seu esport. Fins i tot els metges van arribar a dir-li que no podria tornar a caminar, però ell es va rebel·lar i amb molta empenta va aconseguir fer una vida més o menys normal amb l’ajuda d’unes crosses: “La meva passió era el bàsquet, així que vaig decidir provar la modalitat amb cadira de rodes. Vaig començar a entrenar amb el CB Roser de Barcelona, després amb el FC Barcelona i em ‘vaig enganxar’ a aquest esport que té les seves pròpies regles i especificacions. Al final vaig pensar que, sent jo de Vilassar de Mar i vivint ara a Argentona, per què no podíem crear un equip al Maresme”.

I així va ser com Ivan Bustos va parlar fa uns mesos amb la UE Mataró presidida per Joan Pi i amb Dèlia Pont, presidenta del club FEM, que ràpidament li van obrir les portes de les dues entitats: “Ens van cedir la pista del Casal, que està al costat del pavelló, els dijous a la tarda, on entrem des de les 20.45 fins a les 22.15 hores. Tenim el Blai com a entrenador, que és el mateix de l’equip de bàsquet de jugadors amb discapacitat intel·lectual”.

ESTÀ ADSCRIT A LA UE MATARÓ-CLUB FEM I S’ENTRENEN ELS DIJOUS A LA PISTA DEL CASAL DEL PAVELLÓ JOSEP MORA

Avui dia, tenint en compte que han començat fa només quatre setmanes, el nou equip ja té vuit jugadors, tots ells del Maresme. És important destacar que qualsevol persona pot jugar a bàsquet amb cadira de rodes encara que no tingui cap discapacitat, si bé a la pista, després, se li aplica una valoració perquè s’iguali la puntuació dels dos equips.

L’equip amb cadires de rodes de la UE Mataró FEM realitzarà tres exhibicions en la modalitat 3×3: Mollet (2 de juny), Blanes (8 de juny) i Rubí (12 de juny): “El nostre objectiu per a la pròxima temporada és poder arribar a participar tant en el Campionat d’Espanya 3×3 com en la Lliga Catalana 5×5”, afirma amb gran il·lusió Ivan Bustos.

Sens dubte, una iniciativa extraordinària que mereix tot el nostre reconeixement.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Bàsquet