Connect with us

Atletisme

Gran èxit de la primera edició de La Barbuda Crematorrons

L’Aval, Associació Vilassanesa d’Activitats de Lleure, amb l’objectiu de promocionar, participar i organitzar qualsevol expressió relacionada amb la cultura popular i tradicional catalana arreu del territori, s’ha endinsat per primera vegada en la seva història en el món de l’esport.

Així, per celebrar la Setmana dels Barbuts, i de la mà de l’empresa XPalas, el Grup Barbut i l’Ajuntament de Vilassar de Mar, van organitzar conjuntament el passat 15 de gener la primera edició de La Barbuda Crematorrons.

Aquesta cursa popular va consistir en dues carreres: la d’adults de 8 km i la dels més petits, de 5 fins a 12 anys, de 600 metres. Totes dues van tenir la sortida i l’arribada a la Plaça Vicenç Casanovas de Vilassar de Mar.

La distància llarga va permetre els participants gaudir dels carrers del poble i del passeig marítim, al costat del mar, sempre amb el suport i els ànims del veïns. Tant a la sortida com a l’arribada no va faltar l’animació per part dels gegants, el soroll frenètic dels Ssstrèpits i els balls dels Sons.

Per tractar-se de la primera edició, La Barbuda va tenir una sensacional resposta, ja que van participar 210 corredors, molts d’ells atletes de clubs com Rios Running Team, Piri Vilassar de Mar, Calzados Díaz López o Fondistes Vilassar de Dalt…

L’associació Vilassanesa d’Activitats de Lleure, XPalas, el Grup Barbut i l’Ajuntament de Vilassar de Mar van organitzar conjuntament aquesta prova popular

La Cursa va tenir dos recorreguts pels carrers del poble, una distància de 8km per a adults i un de 800m per a nens i nenes de 5 a 12 anys

Tots els temps van estar cronometrats per l’empresa Lasttiming. Sergi Lladó, amb una marca excepcional de 24:59, va creuar la meta en primer lloc, mentre que Almudena Ortiz va ser la primera dona (23a a la general) amb un registre de 32:20.

Els organitzadors, davant l’indiscutible l’èxit de participació i acceptació d’aquesta primera edició, ja treballen en la planificació de la segona.

More in Atletisme