Connect with us

Bàsquet

Club de Bàsquet Cabrils, 10 anys de passió pel bàsquet

Quatre aficionats al bàsquet van fundar el que avui dia és un club amb deu anys d’història, amb una gran salut econòmica, una base molt potent i que fa poble. Parlem del Club de Bàsquet Cabrils, una entitat que va trobar el seu municipi orfe de bàsquet i que ha aconseguit que quasi 200 joves el practiquin actualment. Coneixem la seva interessant filosofia i quina és la causa del seu èxit.

El Club de Bàsquet Cabrils va néixer l’any 2012, és a dir, acaba de complir una dècada de vida. El naixement del club és obra de quatre aficionats al bàsquet que, veient que al seu municipi, Cabrils, hi havia clubs de moltes disciplines esportives però en faltava un del seu estimat esport, van decidir prendre la iniciativa i fundar-lo.

Aquestes quatre persones són en Xavier Mauricio, l’actual president; en Joan Roig, en Miquel Riera i en Guillem Frowd. Tots quatre segueixen al capdavant de l’entitat avui dia. A més, els capricis del destí van voler que la fundació del club coincidís en el temps amb la construcció del Pavelló Municipal de Cabrils, de manera que l’entitat va fer la seva inauguració en un pavelló nou de trinca. Un presagi que feia veure el que seria el CB Cabrils: un club nou, fresc i amb una filosofia renovada.

Precisament aquesta filosofia és la clau de l’èxit del club. Segons explica el president Xavier Mauricio, «tenim uns ideals molt semblants als de la Penya (Club Joventut Badalona), en el sentit que valorem molt la base i tenim altres prioritats per sobre de la competitivitat i les categories altes, tot i que mai a ningú li desagrada competir en aquestes categories, especialment perquè motiven els nanos. També intentem inculcar el gaudi a través de l’esport, fer veure als nostres esportistes que l’important no és guanyar, sinó gaudir. Sempre els dic, quan una derrota els enfonsa, que els problemes de veritat estan a fora del pavelló, que aquest és un lloc per passar-ho bé i ser feliç».

El club, en coherència amb els seus ideals, no fa selecció per nivell, sinó que acull a tothom qui vulgui practicar el bàsquet. «L’únic requisit és tenir una bona actitud», comenta en Xavier.

En tan sols una dècada, podríem considerar el CB Cabrils com un club gran pel que fa a nombre de llicències de jugadors i jugadores. En són 184, repartides entre 14 equips, incloent-hi els veterans, que també competeixen de manera federada. La sostenibilitat econòmica del club es basa en reinvertir tot el que genera el club dins del propi club. «Els membres de la junta treballem sense cobrar… Ho fem per passió i perquè estar a prop dels joves ens dona vida», diu el president.

INFANTIL MASCULÍ
PREMINI

Així doncs, tot el que guanya el club s’aprofita, per exemple, per reduir al màxim les quotes. «Dels clubs que conec, som el més econòmic pel que fa a quotes», explica. Una altra mesura interessant és que tothom paga exactament el mateix, des del nen més petit de l’escoleta al millor jugador del primer equip. «Aquí tots som iguals, i per tant pensem que tothom ha de contribuir amb el club de manera totalment igualitària».

Un dels objectius de futur de l’entitat és, a part de continuar amb la seva filosofia, fomentar que els jugadors del club esdevinguin també entrenadors. «Ens agradaria molt que la gent del club compaginés el poder jugar amb ser entrenador del club, o si més no fer aquesta transició. És per això que tenim intenció de subvencionar, a alguns jugadors del club, la formació que habilita per ser entrenador».

SÈNIOR B
SÈNIOR A

Per celebrar el seu desè aniversari, el club organitzarà cap al juny un acte on es convidarà a tots els antics jugadors i entrenadors del club, i es farà un dinar per tothom. També s’estan planificant altres esdeveniments encara pendents de confirmació. A més, s’ha arribat a un acord amb la marca RAMS 23 per la compra d’unes dessuadores amb un disseny especial del club, que el propi club regalarà a tots els seus membres.

Un reportatge de Marc Frieros.

More in Bàsquet