Connect with us

Ajuntaments

Robert Subiron: “Encara volem dinamitzar més l’esport a Sant Vicenç”

Un regidor d’Esports que ha estat esportista…

Des dels vuit anys que vaig començar al Barça, fins als 37 que vaig penjar les botes al Blanes, ha estat una trajectòria sempre vinculada al món del futbol.

Va arribar a jugar a Segona B…

Sí, en diferents equips, com l’Hospitalet, Mataró, Terrassa, Sant Andreu… Va ser una etapa molt bonica en la que vaig gaudir molt i de la qual encara conservo molt bons amics.

Què el va empènyer a la política?

La casualitat… i l’esport. Quan vaig venir a viure a Sant Vicenç de Montalt, vaig començar a involucrar-me molt en diferents associacions del municipi, com la cavalcada de reis, al club de futbol en la meva condició d’exjugador, on de vegades entrenava els més petits… I així, a poc a poc.

Quan va fer el salt?

Em van proposar presentar-me a la presidència de CiU a Sant Vicenç de Montalt, vaig sortir elegit i durant cinc anys vaig exercir com a coordinador del partit. A les eleccions de 2011 vaig entrar a l’equip de govern com a regidor de medi ambient, serveis municipals i esports. Vaig repetir en la segona legislatura, la del 2015.

Quina radiografia fa de l’esport en el municipi?

Tenint en compte el nombre d’habitants que som, podríem dir que pràcticament tots els nens de Sant Vicenç practiquen algun esport. És un percentatge brutal. Tenim oferta esportiva per a tothom.

Això suposa un gran esforç?

Sí. Entre futbol, futbol sala, bàsquet, patinatge, etcètera, tenim més de 180 nens. Cada dia entrenen a les nostres instal·lacions prop de 550 nens. Hem hagut de tancar una pista esportiva exterior al costat del pavelló per cobrir la demanda. Des de dos quarts de cinc de la tarda fins a les onze de la nit, tenim overbooking.

Quantes entitats tenen?

Nou, però hauríem d’afegir les que porta directament la Regidoria d’Esports, com la gimnàstica artística i dansa, on tenim prop de 150 esportistes. A més, cedim el Pavelló per al judo com a activitat extraescolar.

Què els queda per fer?

Volem dinamitzar encara més l’esport a Sant Vicenç. Treballem per consolidar el torneig de pàdel i la prova de triatló, però en volem més.

Idees?

Passa per potenciar les activitats al front marítim. Aprofitar la platja i les instal·lacions aquàtiques. Parlem de fer tornejos de futbol platja, vòlei, etcètera. Estem especialment satisfets de les nostres estades esportives d’estiu. Funcionen francament bé, tant les de futbol com les de diferents esports. La nostra població és molt esportista i els nostres nens també.


Una vida dedicada al futbol

Robert Subiron Olmos va néixer a Barcelona el 14 d’octubre de 1973. Va jugar al FC Barcelona fins infantils, després de ser captat en un torneig social. Després va marxar al Sant Gabriel i Damm, època en la qual va ser seleccionat per la selecció catalana infantil i juvenil. Va ser un dels centrals més destacats del futbol català de la seva època. Com a professional va arribar a jugar a Segona B i defensà la samarreta del Sant Andreu, Terrassa, Cerdanyola de Mataró, Mataró, l’Hospitalet (vegeu foto) i Blanes. Va ser entrenador (té el títol nacional) del Mataró a 3a Divisió. Té feta la carrera de joier a l’escola La Massana i en l’actualitat treballa en una empresa de projectes de decoració. Va ser president de CiU a Sant Vicenç de Montalt. Des de 2011 és regidor. En aquesta última legislatura és el responsable de Serveis Municipals i Esports.


El Municipi

Alcalde: Javier Sandoval (PSC)

Habitants: 6.272 (1 gener 2017)

Superfície: 8 km2

Densitat: 784 habitants/km2

Lloc web: www.svmontalt.cat

Principals equipaments

esportius:

Camp Municipal de Futbol, Pavelló Municipal Toni Sors, Piscina Municipal, Pistes Municipals de Petanca, Pista Multiesportiva Parc Passeig dels Pins

Pressupost anual de l’Àrea d’Esports: 21.750 euros per a subvencions d’entitats esportives.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments