Connect with us

Clubs

L’Escola Municipal de gimnàstica artística i dansa, a ple rendiment

Dues especialitats tutelades per l’ajuntament

L‘esport de la gimnàstica artística és dels més antics que es practiquen a Sant Vicenç de Montalt i és l’únic esport que encara és municipal, ja que totes les disciplines, a poc a poc, s’han anat constituint en club o associació.

La dansa va començar una mica més tard, però està evolucionant a passos de gegant. A més, també es fan classes dirigides, enfocades per a adults, on hi ha tota mena d’activitats de fitness, com pot ser zumba, circuit trainnig, step,… Actualment participen en aquestes sessions unes 185 persones aproximadament.

L’escola de gimnàstica és l’activitat que més alumnes mou, al voltant de 130 gimnastes femenines i masculins. Com ens explica Lídia Gómez, màxima responsable de l’escola, “tenim gimnastes d’entre 3 a 16 anys en diferents grups, Iniciació (P3 a 1r de Primària), Perfeccionament 1 (2n i 3r de Primària) i Perfeccionament 2 (A partir de 4t). Tot i ser un gimnàs amb els aparells per fer gimnàstica artística femenina, tenim presència masculina, ja que en edats joves la gimnàstica és molt global i podem encabir els dos sexes”.

També subratlla Lídia Gómez que “el nostre objectiu com a Escola Municipal és que els nens i nenes del municipi puguin gaudir de la gimnàstica artística en un ambient lúdic i sa. A més, aprendre nous elements gimnàstics i així, de mica en mica, poder tenir diferents superacions personals i nous reptes esportius. Per això, a l’escola, a més dels entrenaments i les competicions, fem altres activitats com esquiada, intercanvi amb altres clubs d’Espanya i sortides lúdiques”.

El principal objectiu com a Escola Municipal és que els nens i nenes del municipi puguin gaudir de la gimnàstica artística en un ambient lúdic i sa

Els i les gimnastes poden competir en dos tipus de competicions, les organitzades per la Federació Catalana de Gimnàstica, que són nivell regional, o bé les que organitza el Consell Esportiu del Maresme, que són a escala comarcal. En aquesta última competició la participació és oberta a totes les gimnastes de l’escola i tenen la possibilitat de gaudir d’un dia de gimnàstica lúdic i familiar. A més, si la gimnasta es va classificant a les fases prèvies, pot arribar a participar en els campionats de Catalunya escolars.

Pel que fa a l’Escola de Dansa, es pot participar a partir de 1r de primària i està repartit en dos grups (Dansa 1: de 1r a 5è i Dansa 2: A partir de 6è).

“A L’escola comptem amb aproximadament 50 alumnes. La nostra finalitat és la mateixa que a la de gimnàstica. L’objectiu principal és que l’alumne gaudeix de l’esport”, recalca Lidia Gómez.

Els/les alumnes de dansa fan algunes actuacions durant l’any a diferents esdeveniments del municipi (inauguració de la gespa del camp de futbol, Dia de la Dona, Festa Major, etc.), a més de participar cada any a una o dues competicions escolars on els darrers anys han aconseguit diversos èxits.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs