Connect with us

Atletisme

Sant Cebrià de Vallalta, de matrícula d’honor

Va tancar de forma brillant el Circuit Maresmenc de Cros 2022/23

El dia 29 del passat mes d’octubre va començar en el Parc Colomer de Santa Susanna la desena edició del Circuit Maresmenc de Cros. Després de passar per Arenys, Tordera, Malgrat, Alella, Calella, Pineda de Mar i Canet, aquesta concorreguda competició, molt popular en el territori i entre els atletes d’aquesta disciplina (han participat en aquesta edició més de 4.000 corredors des dels 8 anys fins a edat sènior), va tancar el circuit, igual que l’any passat, a Sant Cebrià de Vallalta.

El municipi cebrianenc, en una matinal molt assolellada, va disposar per als participants el circuit en el Pla de Can Bachs, molt apreciat per entrenadors i pares, ja que, en ser tancat, permet l’evolució dels atletes des de qualsevol punt. Un escenari idíl·lic, a 360 metres del nivell del mar, envoltat d’un entorn en plena natura i des d’on es pot contemplar la silueta del campanar de l’Església parroquial. Can Bachs acull, a més, el Pavelló Municipal d’Esports i el Camp Municipal de Futbol. És a dir, una zona esportiva de primer nivell.

El circuit és tota una delícia tant per corredors com entrenadors i familiars
Els més joves, el futur d’aquest esport, van gaudir molt en el Pla de Can Bachs

Per segon any consecutiu, Sant Cebrià de Vallalta va ser la cloenda d’una lliga de cros cada any més concorreguda

Sant Cebrià de Vallalta va acollir a més de 350 esportistes, molts d’ells acompanyats de les seves respectives famílies, la qual cosa va multiplicar per tres els assistents al cros. El fet que Sant Cebrià fos l’última parada d’aquesta lliga de cros el va convertir en un pol d’atracció extra, ja que van ser molts els corredors que van acudir per aprofitar al màxim les seves opcions de guanyar el campionat de la seva respectiva franja d’edat o simplement per millorar la seva classificació.

El cros es va dividir en dues parts. A les 10 del matí es va córrer la prova Màster femení i masculí (4.800 metres), després Sub-16 (3.600 metres) i Sub-14 (2.400 metres). Després del lliurament de medalles es va córrer l’Absolut (4.800 metres), Sub-12 (1.570 metres), Sub-10 (1.200 metres) i finalment el Sub-8 (370 metres).

Els guanyadors absoluts van ser Donelly Edwards, dels Estats Units, i Laura Prieto, atleta del FC Barcelona, una prova inequívoca del gran nivell que va tenir la competició, organitzada per l’empresa Gesport i el Consell Esportiu del Maresme.

Els guanyadors de la prova absoluta masculina
Els guanyadors de la prova absoluta femenina

Més de 350 atletes de totes les categories, i les seves famílies, van gaudir d’una matinal assolellada i un circuit espectacular

Isabel Vico, regidora d’Esports de Sant Cebrià de Vallalta, també atleta aficionada, es va felicitar per l’èxit de l’últim cros: Per a un municipi com el nostre, de poc més de 3.500 habitants, és un orgull haver posat per segon any consecutiu el tancament al Cros Maresmenc, tan popular entre els amants d’aquesta disciplina. Reunir tants esportistes i familiars demostra que la nostra aposta per l’esport i l’organització d’esdeveniments esportius és absoluta”.

L’entrega de premis de la Lliga va tenir lloc el dissabte 25 de febrer a l’Hotel Atzavara 5*, un dels establiments hotelers de la cadena Aqua Hotels a Santa Susanna. Una gran festa per als premiats i tots els que han participat en aquesta edició del Circuit Maresmenc de Cros. Felicitats a tots!

More in Atletisme