Connect with us

Bodybuilding&Fitness

Santa Susanna treu múscul

Una vegada més, Santa Susanna ha demostrat la seva capacitat per organitzar grans esdeveniments esportius. El passat mes de maig va ser capital mundial del bodybuilding & fitness amb la celebració de l’European Championships 2018 organitzat per la federació europea i mundial. Els millors culturistes del continent es van donar cita en el Maresme

Van participar esportistes des dels 21 anys fins als 56

Santa Susanna, ja més coneguda com la capital mundial de fitness, va acollir un any més, una nova edició del Campionat d’Europa de Bodybuilding i Fitness de la EBBF-IFBB – European Federation of Bodybuilding and Fitness.

Aquesta localitat costera del Maresme s’ha convertit al llarg dels anys en un  dels punts de referència a nivell mundial pel desenvolupament d’aquest esport. Nou anys consecutius fan d’aquesta població, un dels llocs mes adequats per dur a terme aquest tipus d’esdeveniments esportius.

LA IFBB Internacional va fer fundada l’any 1946 i està present en 196 països de tot el món on es divulguen les virtuts i les conveniències de realitzar esport a nivell general i específicament l’esport de l’aixecament de peses.

I no és en va que les 44 federacions que van assistir al Campionat d’Europa vulguin repetir l’any vinent, ja que el paisatge coster, l’oferta hotelera i de serveis, conjuntada amb una magnífica organització, fan que tot plegat funcioni com un rellotge suís d’alta precisió, comptant sempre amb la inestimable col·laboració del Excm.Ajuntament de Santa Susanna al capdavant del qual es troba el seu alcalde, Joan  Campolier.

1.158 atletes es van citar al Parc del Colomer representant 44 federacions europees, un rècord sense precedents

Es va celebrar també el congrés anual de la Federació Europea, que aquest any , com cada 4 anys, acollia unes noves eleccions per escollir la Presidència d’aquesta federació. Eleccions que va revalidar un cop més el doctor Rafael Santonja , que també és president de la IFBB Internacional.

La competició va tenir 90 categories diferents

1158 atletes es van citar aquest any al Pavelló Esportiu del Parc del Colomer. El Campionat d’Europa es va dividir en 4 dies per poder donar cabuda a les gairebé 90 categories que van resultar del total d’aquesta quantitat de participants, les edats de les quals oscil·laven entre 21 i 56 anys.

La quantitat de participants va ser bastant semblant pel que fa a sexes. La difusió d’aquest esport , el fitness, és universal i atrau tant homes com dones. El món de la competició congrega aficionats per igual als membres de tots dos sexes. Les categories: mens fisic, bikini fitness, culturisme clàssic, wellness bikini, culturisme, woman fisic….entre altres, van protagonitzar aquest llarg cap de setmana de competició.

El bodybuilding i el fitness és practicat arreu del món per milions de persones que troben en les activitats físiques el benestar que els aporta la diversitat de les especialitats que s’hi inclouen, com l’aeróbic,l’step, el zumba, el pilates , entre altres. Si be el gènere masculí és més propens a trobar-lo en les sales de màquines pel desenvolupament de la massa muscular, actualment els estudis mèdics i científics ja donen per assentat que es tan útil per homes com per donesi així  ja es comença a veure una major afluència de dones a les àrees on troben les maquines per fer musculació.

Cap esportista, sigui quina sigui la seva especialitat esportiva ( atletisme, natació, basket…), no contempla fora dels seus entrenaments l’ús de les peses i de la musculació per a l’optimització del seu estat físic i rendiment.

És un esport apte per a totes les edats, que en la seva justa mesura, beneficia a tothom que ho practica.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bodybuilding&Fitness