Connect with us

Ajuntaments

“Som un dels municipis més privilegiats del Maresme”

“La meva visió de la política és molt senzilla: poder mirar la gent a la cara, als ulls, estar al costat de les persones del meu poble i ser un més que suma, no que resta”

Fotos de PEP MORATA

Javier Sandoval Alcalde de Sant Vicenç de Montalt

El Maresme és el seu espai natural. Va néixer i va créixer a Premià de Dalt, va viure a Premià de Mar i des de l’any 2000 resideix a Sant Vicenç de Montalt, on es va casar, van néixer els seus dos fills i ostenta actualment l’alcaldia. És del Partit Socialista de Catalunya

Què el va empènyer al món de la política?

Sempre he tingut una visió molt local, molt municipalista de la política. Tant a Premià de Dalt, Premià de Mar com a Sant Vicenç m’he interessat per les necessitats del municipi i dels seus ciutadans.

I una cosa el va portar a l’altra?

Així és. En el seu moment, ja vivint a Sant Vicenç, em van oferir entrar al Partit Socialista. Em van veure una persona preocupada pel benestar de les persones del poble i em van proposar col·laborar des de dins, d’una forma constructiva i positiva. I no m’ho vaig pensar dues vegades. Qué millor que treballar per al teu municipi i arreglar els seus problemes des d’un partit polític! A més, em sentia identificat amb les idees del Partit Socialista. Així que no va ser difícil dir que sí.

“Fa quinze anys només teníem futbol i gimnàstica artística com a esport de base al poble. Avui comptem amb nou disciplines esportives. La nostra oferta esportiva és extraordinària”

“Fa quinze anys només teníem futbol i gimnàstica artística com a esport de base al poble. Avui comptem amb nou disciplines esportives. La nostra oferta esportiva és extraordinària”

Com van ser els seus inicis?

Vaig entrar a l’Executiva Federal del Maresme del PSC, en aquell moment presidida per Xavier Amor, formant part del seu equip a escala comarcal. En 2011 es va formar a Sant Vicenç una coalició de govern CiU-PSC: sis de CiU i un del PSC. I llavors va ocórrer una gran desgràcia…

Vaja…

En 2015 va morir el meu company de partit i amic Lluís Bisbal. Un cop molt dur per a tots el seus, amics i família socialista. Em va tocar a mi ocupar el seu lloc en l’equip de govern, passant a ser segon tinent d’alcalde. Em vaig encarregar de la Regidoria de Serveis Socials. Una etapa d’un any i mig molt intensa. En aquest període també vaig entrar a formar part del Consell Comarcal del Maresme ocupant-me de l’àrea de promoció econòmica.

Amb quina ideologia s’identifica?

El PSC és un partit catalanista, progressista i d’esquerra, però no és independentista. Encara que actualment hi hagi més banderes que ideologies… La meva visió de la política és molt senzilla: poder mirar la gent a la cara, als ulls, estar al costat de les persones del meu poble i ser un més que suma, no que resta. I el PSC és, representa, precisament tot això. Als pobles, la política ha de ser de màxima proximitat.

En 2015 va sortir de l’equip de govern…

Em vaig presentar a les eleccions municipals com a candidat del PSC per Sant Vicenç de Montalt i no vam obtenir un resultat satisfactori. Vàrem treure un regidor només. Llavors la meva situació personal va canviar i va ser quan em va sorgir l’oportunitat de treballar en el Complex Esportiu Can Xaubet de Pineda de Mar.

Un treball vinculat a l’esport…

Sóc consultor de sistemes informàtics, però em venia de gust un canvi laboral i em va atreure molt la idea de ser el responsable d’atenció a l’usuari Can Xaubet, amb obligacions de web i màrqueting.

Fins que la situació política a Sant Vicenç va fer un tomb inesperat…

És veritat que vaig entrar com a alcalde a conseqüència d’una moció de censura l’any passat. Però el realment destacat és que vam ser capaços de governar fins a les eleccions de maig 12 dels 13 regidors… tots junts! Actualment, el nostre ajuntament està governat per persones, no per ideologies. Estan representats el PSC, PP, 9SV, Ciutadans, CUP Amunt… Això és fer política per al teu poble i els seus habitants. Després cadascun se n’anirà o no a manifestar-se o farà el que cregui convenient.

Com se sent vostè?

Em sento còmode i a gust fent el que estic fent ara. La meva comoditat és deguda al fet que jo em centro en Sant Vicenç de Montalt, en el dia a dia del municipi, en les persones. I aquí no entren banderes ni ideologies. Les necessitats de les persones per davant de les banderes i les ideologies. Al final, el problema que té un veí se soluciona amb política local, no amb ideologia.

Quina radiografia fa de Sant

Vicenç?

Sens dubte, som un dels municipis més privilegiats del Maresme. Fem una política molt directa, de carrer. No tenim pràcticament atur, només un 2% de 6.500 ciutadans i comptem amb les arques sanejades. Tenim cinc milions d’euros en el banc i unes infraestructures modèliques: un Institut modern, escoles públiques fantàstiques, instal·lacions esportives de primer ordre… i tot això en un entorn privilegiat.

Parlem d’aquestes instal·lacions esportives…

Recentment vam renovar el camp de futbol i el nostre pavelló poliesportiu passa per ser un dels millors del Maresme. El més important és que podem presumir de tenir-les sempre ocupades, plenes d’activitat. Comptem amb més de 700 nens entrenant i jugant cada setmana.

“La meva visió de la política és molt senzilla: poder mirar la gent a la cara, als ulls, estar al costat de les persones del meu poble i ser un més que suma, no que resta”

“La meva visió de la política és molt senzilla: poder mirar la gent a la cara, als ulls, estar al costat de les  persones del meu poble i ser un més que suma, no que resta”

Això està molt bé tenint en compte que són 6.000 habitants…

Sant Vicenç s’ha convertit en un pol d’atracció per a joves esportistes d’altres municipis. Fa quinze anys només teníem futbol i gimnàstica artística com a esport de base. Avui comptem amb nou disciplines esportives: fit kid, aikido, patinatge artístic, bàsquet, futbol, futbol sala, gimnàstica artística, ball i judo. I estem treballant per crear una secció d’handbol. La nostra oferta esportiva és extraordinària.

Tenen problemes d’espai?

Estem començant a tenir problemes, sí, ja que gairebé no hi ha hores per satisfer tanta demanda. El nostre pròxim projecte és ampliar les infraestructures esportives i fer una altra pista poliesportiva en el pàrquing de terra que hi ha al costat del camp de futbol. Ho necessesitem. A més, invertirem 40.000 euros a ampliar i modernitzar l’actual pista de skate, on hi ha molta activitat.

Algun projecte més?

Estic molt sensibilitzat amb el tema de l’esport femení. És una feblesa. La meva filla, que ha decidit deixar la gimnàstica per jugar a futbol, no pot fer-ho al seu poble i se h’ha anat a Llavaneres, on hi ha un equip aleví i infantil. Aquest és un tema que tenim pendent, recuperar el futbol femení. I també el bàsquet. No és fàcil, ho sé

Quin pressupost destina el seu ajuntament a l’esport?

Uns 350.000 euros sense comptar els costos de manteniment que van associats.

Vaig llegir que el primer que va fer com a alcalde va ser pujar les subvencions a les entitats culturals i esportives.

Un 10%, sí. I aquest any pujarà un altre 5% i així successivament en cadascun dels tres anys de mandat que ens resten. Entitat esportiva o cultural és igual a poble. Les conformen i les treballen les persones de Sant Vicenç. Per tant, els impostos que paguen han de repercutir en ells. Els pressupostos no sols són per a neteja, seguretat, etcètera, també per als temes culturals i esportius.

I vostè, és un alcalde esportista?

En la meva infància i joventut vaig ser molt futboler. Vaig jugar al Premià de Dalt i vaig acabar amb els juvenils de la Penya Bètica de Premià de Mar. Va ser una etapa molt bonica. Jugava de lateral dret, també d’extrem i en el centre del camp. Actualment m’he aficionat al pàdel i jugo sempre que puc, que és menys del que m’agradaria. I de tant en tant, també jugo a futbol sala amb els amics.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments