Connect with us

Mataró

La flama dels jocs Special Olympics brilla a Mataró

Un centenar d’esportistes de Mataró han participat en els Jocs Special Olympics que s’han celebrat a Granollers del 30 de març al 2 d’abril. Han competit en les modalitats d’atletisme, bàsquet, petanca, futbol i futbol sala.

Però abans dels dies de la celebració d’aquest esdeveniment esportiu que s’ha fet esperar 5 anys, un més del que és habitual, per la pandèmia, Mataró va poder viure una jornada d’inclusió i de celebració de l’esport en igualtat de condicions.

L’alcalde, David Bote i la regidora d’esports, Bea Delgado

La jornada es va celebrar el dissabte 25 de març quan la flama olímpica va arribar per mar al Port de Mataró, coincidint amb la inauguració del mirador de la bocana del Port de Mataró. Des d’aleshores, la torxa va fer el següent recorregut per diferents carrers del centre de la capital maresmenca: el pas subterrani de Sant Agustí, el carrer de Sant Agustí, la plaça de Santa Anna, el carrer de Barcelona, la plaça Xica, la plaça Gran, carrer de Santa Maria, el carrer de Bonaire, la Riera i finalitza a la plaça de l’Ajuntament.

La ciutat de Mataró treballa des de fa anys per potenciar que els clubs i entitats esportives disposin de seccions d’esport adaptat

Aquest recorregut es va realitzar amb 20 relleus formats per més de 50 esportistes de les dues entitats que participen als Jocs Special Olympics de Granollers i que són el Club FEM i FEDAMAR. Durant el recorregut també hi van participar membres del Club Hoquei Mataró, el CB Boet Maresme-Mataró, del Club Rem Mataró, de l’Escola Vela Mataró, del Centre Natació Mataró, del Club Futbol Ciutat Mataró- Associació Enlleura’t; del Club Twirling Mataró, del Club Gimnàstic Mataró, l’Iluro Hoquei Mataró, CE Futsal, CE Mataró, UEM, Club Joventut Handbol Mataró, Club Vòlei Mataró, així com membres del Consell Municipal d’Esports.

La plaça de Santa Anna va rebre els esportistes

A la plaça de Santa Anna, el Club Twirling Mataró va rebre els esportistes amb una actuació i a la plaça de l’Ajuntament, la colla castellera Capgrossos de Mataró van fer un pilar. La mascota dels Jocs Special Olympics, en Nuc, va compartir escenari amb un personatge molt conegut a Mataró, com és en Santi de la Fundació El Maresme. Els dos personatges van fer ballar a tot el públic que es va aplegar al punt final del recorregut, on hi havia el peveter on es va dipositar la flama olímpica.

El darrer tram de la flama va comptar amb el suport de l’atleta mataronina Marina Martínez. L’alcalde de Mataró, David Bote; la regidora d’Esports, Bea Delgado; la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gomez i el president dels Special Olympics, Sergi Grimau van ser els encarregats de fer els parlaments institucionals. En les seves paraules van coincidir en animar a tota la ciutadania a anar a les proves de Granollers, i sobretot posar en valor la igualtat d’oportunitats que cal oferir per practicar esport en tots els àmbits, no només el competitiu, també el lúdic per fer salut.

Va arribar a la ciutat, tot coincidint amb la inauguració del mirador de la bocana del Port de Mataró

La ciutat de Mataró treballa en aquesta línia des de fa anys potenciant que els clubs i entitats esportives disposin de seccions d’esport adaptat i també en polítiques transversals que han aconseguit aquesta nombrosa participació d’esportistes de la ciutat en aquesta cita esportiva.

More in Mataró