Connect with us

Decathlon

Carlos García-Parrado, store mànager Decathlon Mataró

“El propòsit de Decathlon és fer accessible l’esport a tothom”

Més d’un milió de persones van passar per les portes de Decathlon Mataró el 2021. El mànager de la botiga, Carlos García-Parrado, nascut a A Coruña fa 37 anys, va ser jugador de rugbi professional i actualment milita en el Rugbi Mataró.

Juga a rugbi des de nen?

No, vaig jugar a fútbol al Deportivo de la Corunya. Era migcampista defensiu. Després d’infantil ho deixo perquè vaig fer l’estirada i ja no destacava tant. Als 14 anys uns amics meus em van animar a jugar a rugbi.

Una llarga trajectòria…

…que va començar al CRAT A Coruña. Ja amb 21 anys em va fitxar el CR Màlaga, de Segunda Divisió Nacional, on em pagaven la carrera universitària i la residència. Als estius jugava la lliga de Suècia. Després em va contractar el Rugbi Gran Milà de la sèrie A italiana i quan torno a Espanya fitxo pel Guernica.

Estudiaves?

Sí, Enginyeria Informàtica. Vaig acabar traient-me el títol a distància per l’estil de vida que portava

I vas venir a Barcelona…

Sí, per la feina de la meva dona i ja amb vistes al meu canvi de rumb professional. Vaig enviar el currículum a Decathlon i em van agafar a la botiga de la Rambla de Barcelona. Em va enamorar la filosofia de l’empresa. Al cap de pocs mesos em van oferir l’oportunitat de ser responsable de la botiga de Terrassa, on vaig aprendre management, gestió d’equips i de persones. Era com connectar amb aquesta part de capità d’equip de rugbi que porto a dins. Vaig adonar-me que volia dedicar-me a això, a ser líder per als altres. A la botiga de Mataró vaig arribar-hi el 2018.

Com defineixes el paper de Decathlon?

En aquests 30 anys que compleix a Espanya, Decathlon s’ha convertit en un actor importantíssim perquè a Espanya cada vegada hi hagi més gent que faci esport. El propòsit de Decathlon és protegir el poder adquisitiu de l’esportista, perquè el seu pressupost no sigui un problema a l’hora de practicar un esport.

Què trobem a Decathlon Mataró?

Una botiga amb 70 esports i més de 110 disciplines esportives. Tenim experts en totes i cadascuna d’elles, la qual cosa ens permet aconsellar els nostres clients quin producte tècnic és el millor per a ells segons el seu nivell: iniciació, perfeccionament o expert. Hem avançat molt en el segment expert, per això Decathlon serà el ‘partner’ dels Jocs Olímpics de París. Monfils està jugant amb una raqueta nostra i la pilota oficial de la lliga francesa de futbol és Decathlon.

On és més fort Decathlon?

Ara mateix en perfeccionament, perquè tenim un producte relació qualitat/preu molt bo. És veritat que d’inici tenim un preu molt assequible, però el següent segment, perfeccionament, és l’estrella de la corona de Decahtlon.

“A Decathlon trobarem 70 esports i més de 110 disciplines esportives, amb experts en totes i cadascuna d’elles”

Quins passos hi ha darrere de cada producte fins que arriba al client?

Decathlon és una empresa integrada. Tenim les nostres pròpies marques i desenvolupem els nostres propis productes. Comencem amb el cap de producte d’una de les nostres marques pròpies que observa a un esportista en els nostres diferents centres de desenvolupament Tenim centres a Hendaya, Chamonix i Lille. Allí s’analitzen els esportistes i s’inspiran en ells per desenvolupar un producte d’aquells esports sobre la base de les seves necessitats, als quals també entrevistem. Es fan prototips que es van testant fins a obtenir el producte final, el que arriba a la botiga. També tenim I+D, el Decathlon Sport Lab, un centre que està basat en com interacciona el producte amb l’ésser humà. Test tèrmics, ergometria, biomecànica…

Quanta gent passa a l’any per Decathlon Mataró?

Ara fa 25 anys que varem ser la sisena botiga en obrir a Espanya de les 175 actuals. Tenim un milió de visitants a l’any. No són únics, perquè repeteixen moltíssims. Comptem amb uns 500.000 clients. Cada cap de setmana ens visiten milers de persones.

Quins productes són ‘estrella’ ara mateix…

La tenda de campanya que s’obre en dos segons va ser una gran innovació, així com la màscara de tub respirador. Han estat èxits extraordinaris. Ara l’interès més gran se centra en els esports de muntanya, el senderisme, així com el fitness, els tèxtils. En l’àmbit tècnic el pàdel està en un auge espectacular. I es manté en un nivell molt alt el ciclisme. Cal tenir en compte que la gran especialitat de Decathlon ha estat el ciclisme, perquè va començar venent bicicletes. És el nostre vaixell insignia. Hem creat una marca, Van Rysel, una bicicleta de carretera espectacular entre mil i tres mil euros que pot competir amb les que costen nou mil. El quadre de carboni està garantit per cinc anys i el d’alumini, per a tota la vida. També hem creat la marca Rockrider de MTB, que utilitza el campió del món Milton Ramos. Fem una revisió gratuita a totes les nostres bicis als sis mesos.

Per cert, ara jugues a rugbi al Mataró…

El primer que vaig fer quan vaig arribar a Llavaneres va ser preguntar on hi havia un club de rugbi i des de 2018 jugo al Mataró. Ara estem a Primera Catalana. Jugaré a rugbi fins que el cos aguanti.

More in Decathlon