Connect with us

Ajuntaments

TÀNIA GONZÁLEZ, REGIDORA DE MONTGAT

L’esport com a filosofia de vida

Des que té ús de raó l’esport forma part de la seva vida. Ho porta a l’ADN. Amb sis anys va començar a empunyar una raqueta en el seu club, el CN Montjuïc, on va ser campiona de Catalunya per equips i va començar a fer classes de tennis. La passió per la docència es va apoderar d’ella, d’aquí ve que es llicenciés en INEF i fos coordinadora d’activitats aquàtiques en un club de referència, el Club Natació Atlètic Barceloneta. Després va crear l’empresa de serveis esportius ‘Joc Set, per gestionar clubs de tennis i va acabar sent la directora general docent de l’Escola Vitae, centre privat de Formació Professional de grau mitjà i superior.

El destí la va portar de Barcelona a Montgat: “Vaig treballar al Decathlon Badalona un temps i m’agradava molt aquesta part del Maresme. Casualment la meva parella, un company de treball, vivia a Montgat i des de 2006 és la meva residència, a excepció d’un any que vaig viure a Girona com a directora tècnica del centre o2 Wellness”, explica Tània González.

“Montgat té una intensa activitat esportiva, molt rica i variada, però tenim un greu problema d’espais que hem de resoldre”

Totes aquestes experiències vitals la van empènyer a interessar-se pel coaching i la kinesiologia, l’estudi científic del moviment del cos. Paral·lelament van anar apareixent altres esports en la seva vida: “En fer els 30 anys em van regalar una pala de tennis de platja, una modalitat nova Vaig començar a jugar a la platja de Montgat amb més gent i sense adonar-nos vàrem arribar a ser gairebé 200 practicants, d’aquí ve que creéssim el primer club de Beach Tennis d’Espanya”. El BT Montgat es va convertir en un referent en aquest esport a Catalunya i poc a poc la modalitat va començar a guanyar adeptes, fet que va encoratjar a la Federació Catalana i Espanyola a organitzar circuits i campionats, com el d’Espanya, que la Tània va guanyar el 2018 amb Eva Fernández com a parella.

La política. Ser una referència a Montgat en l’àmbit esportiu va provocar que ja el 2015 molts partits polítics contactessin amb ella per incorporar-la a les seves llistes: “Llavors no ho veia clar, perquè no sóc de cap partit. A més, em vaig quedar embarassada i vaig dir que no era el moment”. El 2019 van tornar a parlar amb ella i aquesta vegada va donar el sí a Andreu Absil, cap de llista del PSC de Montgat: “Em vaig incorporar amb una condició: la de tenir llibertat de vot”.

Tània González considera que “el meu gran objectiu és escoltar les entitats i clubs, els esportistes, entendre què necessiten i treballar per ajudar-los a fomentar els seus esports i millorar les seves condicions”. Afirma que Montgat “té una intensa activitat esportiva, molt rica i variada i aquest creixement ens planteja uns reptes a curt termini que hem de ser capaços de resoldre”.

“Un dels nostres grans objectius és recuperar la sorra de la platja i potenciar els esports com el vòlei i el tennis platja, on vam ser referència”

Es refereix, entre altres coses, “a recuperar els esports de platja a Montgat, com el vòlei i el tennis platja. Hem perdut molta platja, molta sorra, i cal treballar políticament per recuperar-la. És una prioritat, ja que Montgat és una referència a Catalunya d’aquests dos esports. Van arribar a tenir més de 200 esportistes entrenant i jugant cada setmana”.

Igualment és conscient que el camp de futbol s’ha quedat petit, així com el pavelló multiús, on només el club de bàsquet necessitaria una pista més per poder tenir entrenaments de qualitat. “Són millores molt costoses que hem d’afrontar a nivell de pressupostos”.

D’altra banda lamenta que “no hem pogut acollir un equip de rugbi perquè no tenim més espais ni horaris lliures”. Al mateix temps es felicita de les obres que començaran a l’octubre en les instal·lacions de l’actual Club Marítim: “Al maig ja podran tenir un espai concorde a les seves necessitats i espero que sigui la primera de totes les millores que han d’arribar a Montgat en l’àmbit esportiu”.

La regidora treballa perquè el municipi també tingui un nou recinte exterior de cal·listènia, una pràctica esportiva que s’ha posat de moda entre els més joves.

A la seva afició pel beach tennis, el seu treball professional com kinesiologa i la seva faceta política, Tània González ha afegit una altra passió més al seu full de servei, el paddle surf. S’ha convertit en tota una especialista d’aquesta modalitat i dona classes a l’Escola de Mar de Montgat.

El que ja hem dit: Impossible trobar una regidora d’esports tant esportista.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments