Connect with us

Ajuntaments

Teià aposta per l’esport femení

Imatge de la 1a Jornada de Futbol Femení Teianenc celebrada al Municipal de Sant Berger

L’Ajuntament s’adhereix a les campanyes #Orgullosa i #ThoEstasPerdent

El passat 9 de febrer, el camp municipal de Sant Berger va acollir la I Jornada de Futbol Femení Teianenc impulsada pel Club de Futbol Joventut Teià i l’Ajuntament. La cita va congregar 75 jugadores, que van disputar tres partits: un de futbol 7 entre sèniors, un de futbol 11 entre l’infantil masculí del club amfitrió i el femení del RCD Espanyol, i un altre entre la Unió Esportiva Alella i una selecció de jugadores de Teià i el Baix Maresme.

L’alcalde, Andreu Bosch, es va congratular pel retorn del futbol femení a Sant Berger després de l’any 1993, i va animar tothom perquè l’experiència creixi i es consolidi: “S’ha comprovat que hi ha futur, qualitat esportiva i molt de camp per recórrer. Esperem que amb aquesta empenta el futbol femení esdevingui aviat una realitat federada i amb continuïtat en categoria juvenil, sènior o de base formativa”, va desitjar Bosch.

El regidor d’Esports, Jordi López, va oferir l’ús de les instal·lacions i el suport institucional necessari perquè les jugadores puguin efectuar entrenaments setmanals i organitzar-hi partits amistosos per començar a enfocar la temporada 2020-2021.

La coordinadora del torneig, Rosa Pérez, va assenyalar que “aquestes iniciatives són clau per reivindicar la paritat entre l’esport masculí i femení perquè un dia puguem parlar solament d’esport professional i de lleure, sense diferenciar el génere”.

Per la seva part, el president de l’entitat, Ignacio Gil, va assegurar que l’esdeveniment “suposarà un punt d’inflexió” i va animar “les noies i dones del poble a jugar a futbol” amb l’objectiu de crear almenys un equip amateur de 18 a 30 anys i un d’infantil d’11 a 14 anys de cara a la pròxima temporada.

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, anuncia que l’Ajuntament aprovarà una moció per incloure la perspectiva de gènere en el món de l’esport

PLANTER D’ESPORTISTES

A Teià, l’esport femení és una realitat estesa i ben arrelada. L’entitat que aglutina més dones esportistes és el Club Excursionista Teià (CET), que enguany celebra el seu vintè aniversari. Entre les seves sòcies hi ha atletes, ciclistes, senderistes, excursionistes i escaladores, com l’alpinista Ester Sabadell Simó, que ha fet el cim d’alguns vuit mil com el Nanga Parbat (2005), el Broad Peak (2007) i el Manaslu (2008).

L’esforç individual i el treball en equip inspiren la filosofia del Club Patinatge Teià, que aplega 63 noies i un noi que van des de les categories d’iniciació del Consell Esportiu del Mareme fins al certificat de la Federació. Treballen diverses coreografies i practiquen la modalitat de lliure en competició.

Pel que fa als esports col·lectius, el Teià Futbol 5 és el club degà del futbol sala local. El club juga els seus partits al Poliesportiu Municipal El Cim i els seus equips femenins han dominat les competicions catalanes de lliga i copa dels darrers anys. El 2015 es van proclamar campions d’Europa de clubs i des del 2008, sota les ordres del tècnic teianenc Christian Roldan, constitueixen la columna vertebral de la selecció catalana que ha disputat els mundials de Colòmbia, Txèquia i Catalunya.

Un altre esport d’equip és el bàsquet. Actualment l’AE Teià té un equip mixt en categoria premini. Aquí van iniciar les seves carreres les germanes Júlia i Cèlia Carbonell Muñoz, campiones d’Espanya en les files del CB Sant Adrià el 2015, 2016 i el 2017. Totes dues són internacionals amb la selecció espanyola i actualment es formen als Estats Units. La Júlia ha rebut una beca de la Universitat de Northeast, a Nebraska, per estudiar fisioteràpia i jugar amb l’equip de les Hawks, i la Cèlia ha estat reclamada per la Universitat Fairleigh Dickinson, de Nova York, per estudiar Negoci Internacional i jugar amb les Knights.

Entre les joves promeses hi trobem la gimnasta d’11 anys Júlia Galán Villacampa, que el 8 de febrer va conquerir amb l’equip de l’AGA Vilassar de Mar la primera posició a la segona fase de Lliga Nacional de Gimnàstica Artística disputada a Sevilla, i la jugadora d’escacs Laura Toquero Gracia, de 12 anys, que l’agost de 2019 va representar Catalunya al campionat europeu de Bratislava i al mundial de Santiago de Compostel·la el novembre de 2018. ·

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments