Connect with us

Arenys de Munt

“Tenim passió pel ciclisme, per això portem ja set edicions de la Ports del Maresme”

Gairebé un miler de ciclistes han participat a la setena Marxa Cicloturista Ports del Maresme, que organitza el Club Ciclista MuntBikes d’Arenys de Munt i que es va disputar el diumenge 15 d’abril

El felicitem per l’èxit aconseguit, que ja va haver de tancar inscripcions dies abans de donar-se la sortida, oi?

Efectivament, la gent ha respost d’una manera molt positiva. És la setena edició d’aquesta marxa i cada vegada està més consolidada en el calendari. Prova d’això ha estat la sorpresa que aquest any hem tancat les inscripcionse en una setmana. Ja fa temps vam decidir que no volem créixer il·limitadament en el nombre d’inscrits i a mesura que ens acostavem al miler vam tancar inscripcions. Volem mantenir un grup al qual puguem oferir una qualitat elevada. Aquest és el nostre objectiu.

Entre els ciclistes n’hi havia de fora de Catalunya. És una prova internacional?

Jo no diria encara que és una prova internacional, ja que això és molt agosarat. Però sí que hi ha una tendència a ser-ho, gràcies a la nostra voluntat d’intentar fer les coses ben fetes. Això no té fronteres i es nota. De fet, majoritàriament tenim ciclistes catalans, però cada vegada tenim més participants de la resta d’Espanya, sobretot de províncies com Galícia, Aragó, Andalusia, Navarra… i també d’altres països estrangers com Andorra, França, Polònia o fins i tot el Canadà.

La Marxa forma part del Calendari de Cicloturisme 2018 de la Federació Catalana de Ciclisme. Per on vau passar?

La sortida era a Arenys de Munt. Vam baixar cap a Arenys de Mar, Canet, Sant Pol, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, Vallgorguina, Sta. Maria de Palautordera, St. Esteve de Palautordera, la Costa, Fontmartina, Santa Fe del Montseny, Arbúcies, Breda, Gualba, Campins i St. Celoni. Es va pedalejar per una gran varietat de zones i paisatges, des del litoral fins a la muntanya, endinsant-nos al Parc Natural del Montseny, pujant fins a una alçada màxima de 1.230 m. El guanyador en el circuit llarg va ser Marc Donadeu, de Canet de Mar.

Hi havia un recorregut alternatiu d’uns 96 km i un desnivell acumulat aprox. de 1.900 m. Qui podia acollir-se a aquesta opció?

Això ho decideix cada participant al moments d’inscriure’s. Qualsevol ciclista pot optar a aquest circuit. Al recorregut llarg, només poden participar-hi majors d’edat. En cap cas poden optar a fer el recorregut llarg menors de 18 anys. I els menors d’edat, majors de 16 anys, per poder participar-hi i fer el recorregut curt, han de portar una autorització signada pel tutor i una fotocòpia del DNI del tutor.

“Hem tingut una gran resposta. Han vingut ciclistes de tot Espanya i fins i tot del Canadà”

La Marxa transcorre per paisatges espectaculars

Quin esforç organitzatiu significa muntar un esdeveniment d’aquestes característiques?

Doncs ens costa gairebé tot un any de treball, amb moltes hores extres a part de la nostra feina. El Club Ciclista MuntBikes està format per molts socis, alguns dels quals formen part de la Junta. Els socis i membres de la Junta normalment treballen en altres feines i l’organització la fan d’una manera altruista. Però tenim passió pel ciclisme! Som vora de 80 voluntaris el dia de la Marxa, tots col·locats estratègicament al circuit perquè tot surti perfectament, plogui, nevi o faci fred.

De cara a l’any que ve, us marqueu algun nou objectiu? Créixer? Canviar el recorregut?

Sempre fem una reunió posterior on cadascú de la Junta aporta d’una manera constructiva el que creu que podríem millorar i quins detalls no han agradat. La veritat és que, com que som ciclistes i fem marxes arreu, som molt exigents amb el nostre treball. Aquest esperit i les aportacions que anem fent any rere any fan que anem intentant perfeccionar la Ports del Maresme. Aquest know how dels darrers set anys ens ajuda molt. No és gens fàcil i la responsabilitat és molt gran.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt