Connect with us

Clubs

REM Premià: Una dècada remant

La pràctica del rem fomenta el desenvolupament físic i intel·lectual, alhora que s’estableixen vincles amb el nostre entorn i amb la nostra cultura a través de l’esport. Tradició, esforç, compromís, esperit d’equip, passió… La suma de tots aquests valors fan del rem un esport total. Un esport d’equip en què es necessita el company i ell et necessita a tu.

Alguns dels 100 components i membres dels equips masculins i femenins del REM

Sota aquestes premisses va néixer el Rem Premià, secció del Club Nàutic de Premià de Mar que l’estiu de 2009 va iniciar la participació del club a la Lliga Catalana de Llagut, llavors en la seva VIIa edició, amb dues tripulacions, una de femenina i una altra de masculina. Els fundadors de la secció eren vogadors que provenien dels Capgrossos de Mataró i que, per tant, ja coneixien aquesta modalitat de rem.  Des de l’aleshores la secció ha anat creixent exponencialment fins arribar a la vora de 100 vogadors amb què compta el Rem Rem Premià actualment.

Hi ha interessos diferents dels vogadors: per una banda, tenim les barques lúdiques, que practiquen aquest esport tan complet per a gaudir de l’entorn i posar-se en forma; i de l’altra, si es vol generar més adrenalina, també hi ha les barques de competició, que entrenen per fer regates per la costa catalana durant la lliga d’estiu.

La secció, que fa 10 anys al setembre, està formada per 100 vogadors, repartits entre tripulacions de competició i lúdiques

La secció té actualment quatre tripulacions de vogadors que competeixen: sènior femení, sènior masculí, veterà femení i veterà masculí. D’aquests quatre equips, el que ha obtingut més bons resultats darrerament ha estat el sènior femení, que dos anys seguits han fet podi al Campionat de Catalunya. Els veterans i veteranes la passada temporada van assolir la 4a plaça a la Lliga.

Al setembre d’aquest any es commemora el 10è aniversari de la secció de Rem Premià amb una festa sonada que es farà passat l’estiu. A més, coincideix que aquest any s’inaugurarà el nou Club Nàutic de Premià de Mar. Aquest any, doncs, estrenaran nou espai per al club Nàutic i nous locals del Port Marina Premià.

En aquests moments hi ha 3 equips maresmencs que participen en la Lliga Catalana de Llagut: Club de Rem Arenys, Club de Rem Mataró i Rem Premià. El Club de Rem Arenys el van crear un grup d’amics que van trobar l’ocasió de practicar aquest esport nàutic quan uns amics de Colera els van cedir l’any 2001 un llagut que no feien servir. El Club de Rem Mataró, per la seva part, es va formar el 2004, quan un grup de castellers dels Capgrossos de Mataró van iniciar la secció de rem de la colla castellera. El 2017 ha esdevingut el Club Rem Mataró, però són coneguts com els ‘Capgrossos’. Als de Premià se’ls coneix com els ‘Garrafons’.


Qué es el llagut català?

El rem en llagut català és un esport nàutic en la modalitat de banc mòbil i consisteix en la propulsió d’una embarcació que es desplaça utilitzant com a palanca els rems que es recolzen sempre en un bot. L’embarcació mesura uns 7,40 metres d’eslora (llargada), 2 metres de mànega (amplada) i al voltant de 300 kg de pes, que li proporcionen molta estabilitat. La tripulació la formen vuit vogadors i el timoner, el qual, a banda de portar el timó, fa d’entrenador i treballa l’esperit de grup.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs