Connect with us

Federació Catalana de Futbol

‘TOTS SOM UN EQUIP’ La nova campanya de l’FCF per al futbol territorial

L’INEFC de Barcelona va acollir la presentació d’aquesta nova iniciativa de l’FCF amb l’objectiu d’impulsar i promocionar el futbol i el futbol sala amateur català. Serà a partir de la temporada 2019-2020, tindrà una inversió d’1.150.000 d’euros i continuïtat en el temps. Un total de 936 clubs es beneficiaran d’aquesta acció, com a continuació de les engegades per l’FCF, com ‘Joc Net’, ‘Respecte’ o ‘#Orgullosa’

La Federació Catalana de Futbol va presentar a principi del mes passat a l’INEFC de Barcelona la nova campanya ‘Tots som un equip’. L’objectiu del projecte és impulsar i promocionar el futbol i futbol sala amateur català a partir de la temporada 2019-2020, amb una inversió d’1.150.000 euros en el primer curs i continuïtat en el temps. 752 persones del futbol català van assistir a la gala que va donar el tret de sortida a la iniciativa, dirigida a un total de 936 clubs de les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana en futbol, i de les categories de la Divisió d’Honor Catalana, i la Primera, Segona i Tercera Catalana de l’LCFS en futbol sala.

Els representants del Maresme, amb Antonio Jiménez

La campanya ‘Tots som un equip’, que neix com a continuació de la resta de campanyes engegades per l’FCF, en especial ‘Joc net’ i ‘Respecte’, tindrà com a eixos principals afavorir el pas de juvenil a amateur i la reducció del nombre d’amonestacions per partit, entre d’altres. En aquest sentit, s’establiran diverses bonificacions econòmiques, pel que respecta a la quota d’inscripció, la mutualitat, el rebut arbitral, el quilometratge o ajut en material esportiu, i es crearà un premi remunerat per als dos equips amb menys targetes de cada grup.

El projecte també incidirà en la creació de conjunts de base, el foment de la pràctica esportiva saludable i el compliment normatiu per part dels clubs, amb la corresponent visibilitat del futbol  i el futbol sala amateur en els mitjans de comunicació, i de la mateixa campanya amb la pancarta de salutació inicial en els partits que es disputin en tots els camps, pistes i pavellons poliesportius.

En el torn dels parlaments, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va destacar que “des del primer dia de mandat vam començar a treballar en crear una campanya potent que ajudés a fer créixer el futbol amateur català, que per a nosaltres té una importància cabdal. Així doncs, farem tot el possible perquè aquest segment del futbol català evolucioni favorablement durant les poperes temporades. Estic convençut que serà un èxit rotund, com ha passat amb #Orgullosa”.

A continuació, el Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va manifestar que “la Federació Catalana de Futbol és un referent en l’impuls de campanyes per millorar el futbol català. Com #Orgullosa, segur que aquesta nova iniciativa serà molt productiva. És important promocionar i fomentar el futbol amateur, que té un pes molt rellevant en la societat catalana. De fet, el futbol és l’esport més practicat a Catalunya i amb iniciatives com aquesta encara serà més poderós”.


Eixos i objectius de la campanya

‘Tots som un equip’ vol incidir en els següents eixos:

3 Foment del futbol base incentivant la creació d’equips en categories de formació.

3 Foment del futbol en joves adults que deixen el futbol un cop finalitzada la seva etapa de juvenil.

3 Foment de les campanyes ‘Joc Net’ i ‘Respecte’.

3 Foment de la pràctica esportiva segura i saludable.

3 Foment de la gestió responsable i millorar el grau de compliment normatiu de les entitats esportives.

3 Visibilitat del futbol i futbol sala català amateur: retransmissions en directe de partits de Primera Catalana i de l’LCFS a l’FCF TV.

Per percebre ajuts econòmics s’han de complir els següents requisits:

3 Disposar d’un equip dependent o filial en categories de futbol base, en compliment del reglament.

3 Tenir progressivament una major presència de jugadors sub-23. S’establiran incentius econòmics en la quota de la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

3 Foment de les campanyes ‘Joc Net’ i ‘Respecte’:

3 Complir amb el procediment de salutació inicial i final del partit.

3 Exhibir la nova pancarta de la campanya ‘Tots som un equip’ i aquelles pancartes que determini l’FCF.

3 Competir amb la pilota oficial que llueix els lemes de les campanyes.

3 Adherir-se al Codi Ètic i fer-ne accions de difusió.

3 Inscriure tècnics titulats amb la formació requerida reglamentàriament.

Premi Joc Net:

3 S’establiran compensacions addicionals per aquells clubs que practiquin un joc més net (menys amonestacions i expulsions).

3 Foment de la pràctica esportiva segura i saludable. Tots els jugadors inscrits hauran de tenir el reconeixement mèdic en vigor i pagada la quota de la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

Línies d’ajuda addicionals per aquells clubs que acreditin haver realitzat inversions per cardioprotegir la instal·lació esportiva i de manteniment de la superfície de joc. Millora del grau de compliment de les entitats esportives, amb l’assessorament per part de l’FCF:

3 Tenir la junta directiva correctament inscrita en el Registre d’Entitats Esportives de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

3 No tenir obligacions pendents amb la Hisenda Pública ni amb la Seguretat Social.

3 No tenir deutes federatius.

3 Que els tècnics estiguin en contacte amb menors disposin del certificat negatiu de delictes sexuals.


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Federació Catalana de Futbol